Jump to content

Vice Roleplayin sosyal rp sunucusu olması , çete konspeti yapacaklara uygun olmaması

Önerilen İletiler

Oluşturuldu:

Genel olarak çete konspetli bir roleplay oyuncusu olarak illegal rol yapanların bu sunucuda yerinin olmadığını düşünüyorum, eğer bu tarz rol yapıyorsanız bize göre değil arkadaşlar. Biraz daha bu konseptte ilerleyenler için atılımlarda bulunulmalı diye düşünüyorum, örneğin 2 ay oldu açılalı sunucuda herhangi bir illegal materyal bulunmuyor Silah/Bıçak/Uyuşturucu, görüşlerinizi bekliyorum.

gönderildi

2 ay büyük bir topluluğun düzene oturması için istenilen süre olmayabilir keza bu sürecin çoğu sunucunun iyileştirilmesi adına geçti tahmin edersin ki oynanabilir bir mod çıkartıldığında sunucu doğrudan açılmış ve oyuncuların görüşleriyle/genel anlamda güncellemeler ile durumun üstesinden geliyorlar, tamamen oynanabilirlik sağlanıp refah seviyesi arttırıldığında durumun rol bazında da iyileştirileceğine inanıyorum ayrıca öyle ya da böyle söz ettiğin materyaller için -roleplay sunucusunda- belirli ücretler gerekecek oyuncuların bunları sağlaması adına bir çeşit cooldown olarak düşünebilirsin

gönderildi

Tamamen hatalı bir düşünce olduğunu düşünüyorum. Yeni açılmış bir sunucuda, ilk haftadan herkese silah vermeniz; rolsel gelişimi kısıtlayacak bir şey. Herkesin sıfırdan geldiği, adım adım yükseldiği bir ortamda silah/uyuşturucu vb. malzemeleri daha sonra sisteme dahil etmek her zaman daha avantajlıdır.

gönderildi
yigitali, 1 saat önce yazdı:

Tamamen hatalı bir düşünce olduğunu düşünüyorum. Yeni açılmış bir sunucuda, ilk haftadan herkese silah vermeniz; rolsel gelişimi kısıtlayacak bir şey. Herkesin sıfırdan geldiği, adım adım yükseldiği bir ortamda silah/uyuşturucu vb. malzemeleri daha sonra sisteme dahil etmek her zaman daha avantajlıdır.

Doğru okuduğuna emin misin? ve sunucunun 2 hafta değil, 2 aydır açık olduğunun farkında da değilsin muhtemelen 

gönderildi (düzenlendi)

Ne kadar iki ay geçse de, PD tarafı genel olarak kovalamaca ve kavga dışında bir yönelecek durum bulamasa da sunucu oturmadan silah düzeni oturtulmamalı bence, düşüncen o yüzden tam yerinde olmamış gibi ki hala sunucuda modlar bile halledilmeye çalışılırken, bir yandan silahlar indirilip, kaos ortamı oluşturulması yönetimin oldukça aleyhine durum olabilir, bu yüzden daha geç ve zamanında çıkartılması gerektiğini düşünüyorum. 

tarihinde Emlol tarafından düzenlendi
gönderildi
KÜRKÇÜ, 41 dakika önce yazdı:

Doğru okuduğuna emin misin? ve sunucunun 2 hafta değil, 2 aydır açık olduğunun farkında da değilsin muhtemelen 

Doğru okuduğuma eminim, Vice ekibinin SAMP projesinde de yer aldım. Orada da bu şekil bir cooldown süreci mevcuttu; böyle olmasının gerekli sebepleri zaten var. İnsanların sunucuya alışması, kendi ortamlarını kurması öncelikli plan. Silahlanma sonraki aşamalarda zaten fazlasıyla olacak. Silaha erişimin arttığı bir ortamda, çatışmalar ve savaşlarda artıyor. Herkes birbirini tanıma evresinde, birlikler yeni yeni kuruluyor. İşleyiş inceleniyor. Yarın öbür gün sunucudaki silah sayısının ele avuca düştüğü, arabaların envanterinde unutulan silahlar evresine geldiğinde. Keşke bu kadar silah olmasa diyecek insanlar, bu hep böyledir. Bir şeyin yokluğu en büyük dert olur; sonrasında fazlalığı dert olur. Çete/mafya rollerine silahsız devam edebilirsiniz. Günümüzün dünyasında her şey konuşmayla, sözle halloluyor. 80'ler 90'lar çeteciliğini kenara bırakıp, bandana çetelerinden yeni kurtulmuş Türkiye Roleplay'ini, birazda silahsız eğlenerek yaşamaya çalışalım.

• Beğen 1
gönderildi
yigitali, 15 saat önce yazdı:

Doğru okuduğuma eminim, Vice ekibinin SAMP projesinde de yer aldım. Orada da bu şekil bir cooldown süreci mevcuttu; böyle olmasının gerekli sebepleri zaten var. İnsanların sunucuya alışması, kendi ortamlarını kurması öncelikli plan. Silahlanma sonraki aşamalarda zaten fazlasıyla olacak. Silaha erişimin arttığı bir ortamda, çatışmalar ve savaşlarda artıyor. Herkes birbirini tanıma evresinde, birlikler yeni yeni kuruluyor. İşleyiş inceleniyor. Yarın öbür gün sunucudaki silah sayısının ele avuca düştüğü, arabaların envanterinde unutulan silahlar evresine geldiğinde. Keşke bu kadar silah olmasa diyecek insanlar, bu hep böyledir. Bir şeyin yokluğu en büyük dert olur; sonrasında fazlalığı dert olur. Çete/mafya rollerine silahsız devam edebilirsiniz. Günümüzün dünyasında her şey konuşmayla, sözle halloluyor. 80'ler 90'lar çeteciliğini kenara bırakıp, bandana çetelerinden yeni kurtulmuş Türkiye Roleplay'ini, birazda silahsız eğlenerek yaşamaya çalışalım.

Bu kendini kasmana gerek yoktu dostum, makale yazmana hiç gerek yoktu 

• Beğen 1
  • 2 hafta sonra...
gönderildi

İllegal roller yüzünden; çok fazla ooc kavgalar, küfürleşmeler, tehditler, korkutmalar ve daha neleri yaşandı. Hepsini yaşadık, şahit olduk. 

"Ben hiç ihlal yapmadım." "Şöyle oyuncuyum, böyle oyuncuyum." Diyen ne babayiğitler şaçma sapan ihlaller yaptı. Özetle illegal rol artık OOC rol oldu. 

• Beğen 1
gönderildi

Tam aksini düşünüyorum. İllegal rollere büyük ağırlık veriliyor ve sağlam avantajlar sağlanıyor. Bölgeleri, bölgelere bağlı olarak alacakları paralar, toplantılar çok hızlı bir şekilde organize ediliyor. Asıl legal rolde (devlet oluşumları hariç) süreç yavaş ilerliyor. Sunucuya silahın halen gelmemiş olması da çok doğal. Daha silah yokken bile dm cezası alanlar oluyor. Ya da birbirine ooc kinlenip saçma sapan rollere girenler oluyor. Böyle şeylerin azalması için topluluğun birbiriyle iç içe girip, herkesin kendini bir şekilde topluluğa kazandırması bekleniyor. Bu olduktan sonra illegal materyaller gelir.

He diyorsanız ki “Vice” diğer sunuculara göre illegal açısından daha sıkı. Evet, bence de öyle. OOC markette silah satan yok. Veya youtube’da tonla dm videosu yok (vice rp dahil) ve ben bu yüzden buradayım.

gönderildi
rasputin, 2 saat önce yazdı:

Tam aksini düşünüyorum. İllegal rollere büyük ağırlık veriliyor ve sağlam avantajlar sağlanıyor. Bölgeleri, bölgelere bağlı olarak alacakları paralar, toplantılar çok hızlı bir şekilde organize ediliyor. Asıl legal rolde (devlet oluşumları hariç) süreç yavaş ilerliyor. Sunucuya silahın halen gelmemiş olması da çok doğal. Daha silah yokken bile dm cezası alanlar oluyor. Ya da birbirine ooc kinlenip saçma sapan rollere girenler oluyor. Böyle şeylerin azalması için topluluğun birbiriyle iç içe girip, herkesin kendini bir şekilde topluluğa kazandırması bekleniyor. Bu olduktan sonra illegal materyaller gelir.

He diyorsanız ki “Vice” diğer sunuculara göre illegal açısından daha sıkı. Evet, bence de öyle. OOC markette silah satan yok. Veya youtube’da tonla dm videosu yok (vice rp dahil) ve ben bu yüzden buradayım.

Ben sunucunun/yönetimin illegal rol planlaması hakkında bir şey yazmadım. Oyuncuların kendi aralarındaki "ETİK" olmayan, OOC rekabetten bahsetmiştim. Oyuncuların birbirlerine yaptıkları kötülüklerden bahsetmiştim. İllegal rolün azalmasının en büyük sebebi bu. 

Misafir
Bu konu kilitlenmiş, mesaj gönderemezsiniz.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası