Jump to content

Neden GTA 5?

Önerilen İletiler

Oluşturuldu:

Çoğu arkadaş şu an için SA:MP'tan çok GTA 5 platformuna yönelmiş durumda. Benim gibi eski kafalar tamamen SA:MP tarafını kesinlikle özlüyordur. Hala içinizde bir şeyler olduğuna eminim fakat niye GTA 5? SA:MP sizce öldü mü ya da diğer türevi RP oyunları ve GTA 5'in hali ne olacak? 

Düşüncelerinizi paylaşın, tartışalım. Kaynaşalım.

gönderildi

samp her zaman sorunluydu bir istemci yerine gta sa üzerinde multi oynamaya çalışmak çok fazla açığı, sp oynayış avantajını ve illallah ettiren hile saçmalıklarını beraberinde getirdi durdu, öylece seyirci kaldık ama samp her zaman oldschool bir iş olarak hafızalarda kalacak grafiği es geçtiğimiz için (en azından vice ve türevlerinde) rol odaklı ilerlemeyi başardı ha gönül isterdi ki samp güncelleme alsın eli ayağı tutan bir platform olsun ama maalesef, artık roleplayin daha kaynağı bol olan platformlarda sağlanabilmesi kitlenin fikir değiştirmesi için gayet yeterli bir sebep, yine de samp bir zamanların hatrına daima baş tacı

gönderildi

GTA5 süresince ne olursa olsun; her birimiz SAMP ile başladık, ve bu böyle devam edecek. Kör, bastonunu kıramayacak. 

gönderildi

SAMP her zaman bir yandan eksikti ama bir yandan o eksikliği hissettirmiyordu. Sıkılma yok, aksiyon bol, eğlence bol ama GTA5'te sanırsam o eksiklik çok vuruyor mesela çabuk sıkılabiliyoruz ama yine de sarıyor ya

gönderildi

Olaya SAMP ve GTA 5 olarak bakıyorum, sunucu açısından değil. Bu söylemim asla Vice kültürünü ve düşüncesini kapsamamaktadır.

GTA 5'in bir konsol oyunu olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Normalde Rockstar'ın bu oyunu PC'ye çıkartacağını bile sanmıyordum ama PC lobisinin baskıları sonucu mecburen çıkarttıklarını düşünüyorum. Konsol için yayınlanan GTA Online'a baktığımız zaman DM / Stunt / Yarış / Free / Heist temalı bir sistem kurulmuş, Roleplay temalı hiçbir şey ne yazık ki yok. Rockstar, Roleplay'in varlığını tabii ki de biliyor ancak bununla ilgili FiveM'i satın almaları dışında bir tane bile adam akıllı çalışması ne yazık ki yok, çünkü aşağıda yazacağım sorunun onlar da farkındadır bence.

(GTA 6 için Roleplay sistemini entegre ederlerse harika bir iş başarırlar bence ama çok zor görünüyor.) O yüzden ben GTA 5'in Roleplay için uygun bir oyun olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası. SAMP'ın 15+ yıldır yarattığı kültür ve genel kitle (Ruslar, Brezilyalılar vs. dahil) Roleplay'e çok uygun bir hale evrimleştirdi ancak GTA 5 fazla özelleştirilebilir bir oyun haline getirildiği için (Rage, FiveM, AltV gibi platformlar sayesinde) beraberinde optimizasyon ve benzeri sistemsel birçok sorunları getirdiğini ve aşırı P2W 'e evrildiğini düşünüyorum.

Bunda günümüzün oyuncu kitlesinin de parmağı var tabii ki. Günümüzün Z kuşağı ne yazık ki akıl ve yaratıcılık bakımından SA-MP'ı dibine kadar yaşayan, internetin prime dönemini yaşayan Y kuşağı ile kıyaslanamaz bile. Z kuşağı bu konuda fazlasıyla geride, büyük bir zeka geriliği mevcut. Z kuşağı tamamen sabırsız, her şeyin bir anda olmasını isteyen, hiçbir şey için çabalamayan, sürekli birilerinden bir şeyler bekleyen, bir şeyi beğenmeyince kötüleyen, doğru düzgün eleştiremeyen garip bir kitle yani.

Dediğim gibi, bu söylemlerime Vice'ı katmıyorum, Vice'ın optimizasyon bakımından zamanla çok daha gelişeceğine inanıyorum. 

Bu yüzden genel olarak bakarsak ben halen Roleplay açısından SA-MP'ın GTA 5'ten daha iyi bir oyun olduğuna inanıyorum. Bence GTA 5, Roleplay için uygun bir oyun değil ne yazık ki...

gönderildi

samptaki chatlogun tadını alamıyorum şurda

gönderildi
Raffine, 16 saat önce yazdı:

samptaki chatlogun tadını alamıyorum şurda

Bence de, keşke düzeltme/değiştirme gibi bir seçenek olsa... 

gönderildi

skin için para ödemiyorsun, blender bilgisi gerekmiyor ve bu bence büyük bir sebep 😂

gönderildi

Samp artık eli cebinde, gözü kapalı oynancak oyun benim için. Ama gta5 yeni bir meydan okuma gibi. 

gönderildi

Geç bile kalındığını düşünüyorum V platformu üzerinde oynanmanın. SA-MP'a 2007 yılında başladığımda, mevcut haritanın verdiği meyveleri kullanır ötesine geçilmezdi. Yıl kaç oldu, bi' zahmet artık seviye atlayalım. Daha iki gün evvel GTA V oynama fırsatım oldum, bir saat çevrede yürüyerek gezindim ve ''vay be'' dedim. Garipsemeyin, durumlardan kaynaklı doğru dürüst bir PC'im bile yoktu. İmkanlar sayesinde GTA V her zaman kazanmaya açıktır. Eski Dust 2 mapi ise SA:MP olacaktır.  

Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim, eskilerde bu tat vardır sadece. Yazın ortasında PC başında esen rüzgarın SA:MP'i hatırlattığı gibi bir hiçbir ay, V'yi hatırlatmayacaktır.

• Beğen 1
  • Teşekkürler! 1

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası