Jump to content

Neden GTA 5?

Önerilen İletiler

• Partner
gönderildi

eski samp yok çünkü

gönderildi (düzenlendi)

@karahanli SAMP rol yapma açısından hala üstün bir platformdur bence. 

SA:MP'da oyun modumuzu kendi ihtiyaçlarımıza, isteklerimize göre şekillendirebiliyoruz. GTA 5’te de bazı düzenlemeler yapılabiliyoruz ama belli bir yerden sonra kısıtlamalar devreye giriyor. Haritanın genişliği ve yapısı nedeniyle GTA 5’in roleplay için uygun olmadığını düşünüyorum. Kısacası SAMP, sunduğu esneklikle diğer platformlarla kıyaslanamayacak derecede üstün bir konumda yer alıyor. SAMP rol yapma açısından en uygun platformlardan biridir zaten. Haritasıda büyük bir avantaj. GTA 5’in aşırı büyük mapinde insanlar birbirini bulmakta zorlanırken, SAMP’ta roller daha kolay şekilleniyor. Şehir düzeni ve mesafeleri rol arayan birinin zorlanmadan etkileşim kurmasını sağlıyor.

Yıllardır bu kadar popüler olmasının sebebide sadece nostalji olması değil bence. SAMP GTA 5’teki rol yapma çabalarını gölgede bırakacak kadar derin ve özgür bir deneyim sunuyor. Ancak şimdiki kitle nedeniyle, oyun modu ne kadar iyi olursa olsun, platformda artık roleplay yapılmıyor.

tarihinde aziloreal tarafından düzenlendi
  • Partner
gönderildi
aziloreal, 12 dakika önce yazdı:

@karahanli SAMP rol yapma açısından hala üstün bir platformdur bence. 

SA:MP'da oyun modumuzu kendi ihtiyaçlarımıza, isteklerimize göre şekillendirebiliyoruz. GTA 5’te de bazı düzenlemeler yapılabiliyoruz ama belli bir yerden sonra kısıtlamalar devreye giriyor. Haritanın genişliği ve yapısı nedeniyle GTA 5’in roleplay için uygun olmadığını düşünüyorum. Kısacası SAMP, sunduğu esneklikle diğer platformlarla kıyaslanamayacak derecede üstün bir konumda yer alıyor. SAMP rol yapma açısından en uygun platformlardan biridir zaten. Haritasıda büyük bir avantaj. GTA 5’in aşırı büyük mapinde insanlar birbirini bulmakta zorlanırken, SAMP’ta roller daha kolay şekilleniyor. Şehir düzeni ve mesafeleri rol arayan birinin zorlanmadan etkileşim kurmasını sağlıyor.

Yıllardır bu kadar popüler olmasının sebebide sadece nostalji olması değil bence. SAMP GTA 5’teki rol yapma çabalarını gölgede bırakacak kadar derin ve özgür bir deneyim sunuyor. Ancak şimdiki kitle nedeniyle, oyun modu ne kadar iyi olursa olsun, platformda artık roleplay yapılmıyor.

hiç bir zaman 20 - 22 arası aldığımız hevesi alamayacağız asıl hevesi bu zamanlar aldım şahsen. 16'dan beri oynuyorum ama sampın harbiden bittiğini düşünüyorum

• 2 hafta sonra...
gönderildi

son samp maceramdan sonra uzun zamandır rp yapmıyordum, sonra gta v'e başladım. her şey eskisinden daha berrak, daha canlı, hiçbir şey bilmiyorum, sadece /me /do. tuhaf hissettirdi, ne yapacağımı bilemedim ilk başta ama sonra yavaş yavaş alıştım bazı şeylere. Malum harita büyüklüğü ve henüz *oyuncuların sık istekleri üzerine sadece temel roleplay eklentileri ile açılan ve geliştirilmeye çok yakın bir sunucu için yeterli olsa da.* kitlenin çok küçük olmaması dolayısıyla sıkılıyordum ve sampa bir dönüp bakmak istedim. Sampa geçince her şey daha da tuhaflaştı. zıplayacağım, koşuyorum, koşacağım zıplıyorum, düz w basıyorum karakter koşuyor, oyun çok hızlı, kamera çok yakın, her yer pastel boya gibi. Kendimi pazar sabahı kahvaltı hazırlanmadan önce cedric izler gibi hissettim. Kapatıp gta vi geri açtım. ama samp chatlogunu ve fontunu çok özlemişiz inkar edilemez.

gönderildi (düzenlendi)
Batrix, 2/17/2025 - 4:33 PM yazdı:

Olaya SAMP ve GTA 5 olarak bakıyorum, sunucu açısından değil. Bu söylemim asla Vice kültürünü ve düşüncesini kapsamamaktadır.

GTA 5'in bir konsol oyunu olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Normalde Rockstar'ın bu oyunu PC'ye çıkartacağını bile sanmıyordum ama PC lobisinin baskıları sonucu mecburen çıkarttıklarını düşünüyorum. Konsol için yayınlanan GTA Online'a baktığımız zaman DM / Stunt / Yarış / Free / Heist temalı bir sistem kurulmuş, Roleplay temalı hiçbir şey ne yazık ki yok. Rockstar, Roleplay'in varlığını tabii ki de biliyor ancak bununla ilgili FiveM'i satın almaları dışında bir tane bile adam akıllı çalışması ne yazık ki yok, çünkü aşağıda yazacağım sorunun onlar da farkındadır bence.

(GTA 6 için Roleplay sistemini entegre ederlerse harika bir iş başarırlar bence ama çok zor görünüyor.) O yüzden ben GTA 5'in Roleplay için uygun bir oyun olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası. SAMP'ın 15+ yıldır yarattığı kültür ve genel kitle (Ruslar, Brezilyalılar vs. dahil) Roleplay'e çok uygun bir hale evrimleştirdi ancak GTA 5 fazla özelleştirilebilir bir oyun haline getirildiği için (Rage, FiveM, AltV gibi platformlar sayesinde) beraberinde optimizasyon ve benzeri sistemsel birçok sorunları getirdiğini ve aşırı P2W 'e evrildiğini düşünüyorum.

Bunda günümüzün oyuncu kitlesinin de parmağı var tabii ki. Günümüzün Z kuşağı ne yazık ki akıl ve yaratıcılık bakımından SA-MP'ı dibine kadar yaşayan, internetin prime dönemini yaşayan Y kuşağı ile kıyaslanamaz bile. Z kuşağı bu konuda fazlasıyla geride, büyük bir zeka geriliği mevcut. Z kuşağı tamamen sabırsız, her şeyin bir anda olmasını isteyen, hiçbir şey için çabalamayan, sürekli birilerinden bir şeyler bekleyen, bir şeyi beğenmeyince kötüleyen, doğru düzgün eleştiremeyen garip bir kitle yani.

Dediğim gibi, bu söylemlerime Vice'ı katmıyorum, Vice'ın optimizasyon bakımından zamanla çok daha gelişeceğine inanıyorum. 

Bu yüzden genel olarak bakarsak ben halen Roleplay açısından SA-MP'ın GTA 5'ten daha iyi bir oyun olduğuna inanıyorum. Bence GTA 5, Roleplay için uygun bir oyun değil ne yazık ki...

Hay sen çok yaşa batrix of the matrix abim. @BatrixTam aklımdakilerini dile getirdin. Malesef GTA 5 yapı olarak animasyon, araba sürüşü, hatta çevre atmosfer tasarımı çok yavan kalıyor, meh oluyor. Her şeyden önce koskoca rockstar nasıl her npcnin boyunu aynı yapar, yahu bu sampta bile yoktu. Neyse. Söylediklerinde çok haklısın ayrıca yeni nesil hakkında dediklerinde de çok haklısın, sampta rol yaptığım son bir iki ayda tanıştığım oyuncuların çoğu çoluk çocuk(hepsini kast etmiyorum küçük yaşta olup sadık olan da var) ve bazılarında gram yüz yok, özelden peynir ekmek yer gibi "oe, yarram" gibi velet velet konuşmasıda beni soğutmadı değil. Her neyse GTA 5'e gelecek olursak genel olarak Rockstar'ın en başarısız projesi diyebilirim. Keşke @Manifesto GTA IV rol sunucusu açsada GTA 6 çıkana kadar en azından gerçekçi bir roleplay ortamı oluşsun, çoğu kişide nadir proje olduğu için sunucuda oynamakta isterdi açıkçası. Ama şimdi adamlardan sıfırdan GTA IV'e sunucu kodlamasını bekleyemeyiz. O yüzden ben GTA 6 çıkana kadar GTA 5'i bırak Vice'da oynamayı kendisini bile oynamıyorum ama Samp tarafında vice'dayım. GTA 6'dan pek umudum olmasada belki GTA V'teki hataları yapmazlarda, roleplay için güzel bir altyapı oluşur. İdare et batrix of the matrix abim.

tarihinde savasanfatih88 tarafından düzenlendi
  • 1Ay Sonra...
gönderildi

biz samp'ın emektarıyız amca

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • En Çok Katkı Verenler

• Konular

•  

• İletiler

• RAGE OF DARKNESS
      Sunucuya hasar logu getirilmeli. Oyuncunun canı tamamen şans eseri misali düşüyor veya kayıp yaşanıyor. 2 Yumruk ile adam indirilirken bu adam vururken biraz daha meşakatli hale geliyor.  Sunucuda her silaha ayrı hasar puan sistemi getirilebilir. Oyunda bunun çok dengesiz olduğunu deneyimlemiş olduğumu söyleyebilirim. Örnek veriyorum, tabancalar arasında bile fark olmalı. .50 Pistol yavaş fakat epey güçlü bir silah olmasına rağmen normal PISTOL ile aynı hasarı vuracak derecede. Hasar logu konuşmuşken, kafaya HS ile tek atılması durumunda pek doğru olduğunu söyleyemem çünkü böyle bir durumda her zaman ilk hamle yapan kazanmış olmakta.   İllegal rollere daha da katkı sağlaması durumunda adam kaçırma ve zorla alı koyma rollerinde esneklik payını azaltmak için bağlama sistemi getirilebilir aynı kelepçe gibi. İp, bant, gözbandı olabilir.   Evlerimize ve araçlarımıza eşya koyabilmemiz gerektiği konusunda düşünceliyim. Özellikle ev bir ihtiyaç. Aracın hem bagajına hem de torpido gözüne bence I tuşuna(envanteri açacak tuş) basarak etkileşime geçebilmeliyiz. Sampta her şey komut ile gerçekleşiyordu çünkü oranın imkanı oydu fakat artık insanlar çoğunlukla komut yazma isteği göstermiyor. Çünkü daha gelişmiş bir platformda ve dinamiklerin olduğu konuma gelmiş durumda ve daha iyi beklentiler içerisinde. Ev deposu, araç torpido ve bagaj kapasitesi için panel gerekiyor.   Sunucuda bir yandan illegal tarafımız mevcut ve bir yanda da sanatçı tarafımız mevcut. Rock'n roll müziğini seviyoruz ve bunu oyunda olabildiğince grubumuz ile yaşatarak insanlara da keyif ile yansıtma gayreti gösteriyoruz. Haliyle bu rolleri yapacak insanlara objeli animasyonlar gerekiyor. Sadece müzik için değil, birçok rol için objeli animasyona ihtiyacımız var.   Sunucuda ticaret için farklı çalışmalar yapılabilir. Alım-satım gibi farklı ürünler getirilebilir. Antikacılık olsun, farklı alanlarda olsun, rehine dükkanı gibi mevzular olsun sadece bize IC de yararı olabilecek ve maddi değeri olacak ürünler getirilebilir. Mesela altın bir saat, örnek veriyorum. Bunun bile bir ticareti ve bir nakit akışı gerek işletmelerden gerek de şahsi olarak insanlar arasında döndürülebilir. Hatta normal altın bile elle alınabilir bir şey olabilir.   Envanterden giyilebilecek özel giysiler veyahut özel aksesuarlar getirilebilir. Tabii bu özel ürünlerin fiyatı da gereği kadar maliyetli olur. İnsanlar arasındaki kademeyi gerek görünüş olarak da yansıtabilmiş olur.   Sunucuda erkekler için kesinlikle farklı saç ve sakal çeşitliliği lazım. Sakal için top sakal gibi GTA 5 de kullanılabilecek sakallar mevcut. Bu konuda gerçekten her insanın ihtiyacı olduğu fikrindeyim.     Şimdilik zamanım az da olsa kısıtlı olduğu için bu kadarını yazdım.          
    • LMFAO
      şişko karakter, zayıf cılız karakter tiplemeleri gelmeli, kıyafetler bunlara göre ayarlanabilmeli.
    • Reflex
      Bug abuse için şikayet açılmış ama arkadaş kendiside yapıyor ve bu bug abuse değil, arkadaş shift ile koşunca illaki öyle vuruyor kavga esnasında olaylar IC olarak dönsede OOC olarakta bir heyecanlı oluyor insan ve kavga ederken olayların nasıl geliştiğiniz ister istemez bilemiyoruz.    Rol Play benim için bir oyun değil bir film gibi olduğu için böyle kural ihlalleriyle işim olmaz. Ortalama beş yüz saat üstüyüm ve hiç ooc jailim bulunmuyor, her şeyi hakkıyla yapmaya çalışıyorum.   İnsiyatif uygulanmasını talep ediyorum ve bu spam punchın sunucuyla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.
    • vossên
    • Vito
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası