Manifesto Oluşturuldu: Perşembe 10:04 AM Oluşturuldu: Perşembe 10:04 AM Genel sohbet konumuz olsun. Malum 5+ aydır v2 dönemine hazırlanıyoruz. Sizlerin gözünden bakacak olursak bu dönemden beklentileriniz, görüşleriniz nedir? Daha sonra ben de yazacağım birkaç şey. Bilmeyenler için ufak bilgilendirme; Bir yılı aşkın süre boyunca hazırladığımız Vice Online projesini geçtiğimiz Ağustos sonu hayata geçirip bu dönemi başlatmıştık, ancak devamında köklü bir değişim yaparak çok daha iyi bir altyapı ve daha önce hayal ettiğimiz/vaad ettiğimiz "yeni oyun" konseptine henüz geçiş yapamadık. Var olan yapımıza güncelleme yapmak yerine her şeyi baştan değiştirerek (veri kaybı olmadan) şu anda neredeyse hayata geçmemiş birçok sistemi/düzeni (şu anki serverımızı %5 gibi düşünebilirsiniz asıl olacak olandan ilerleme-gelişmişlik bazında) getirmiş olacağız. 3 3 Alıntı
Lances Perşembe 02:47 PM gönderildi Perşembe 02:47 PM gönderildi Hadi bakalım... -Hapishane sistemi (IC Hapishanede herkesin aynı worldde-hapishane interiorunda olması, hapishane ziyaretlerinin yapılabilmesi) -Çeşitli saç, sakal, kıyafet paketleri -İnsanların solo-tek başlarına bile rol yapabilmesi için sistemler (İllegal-legal meslekler, oynanabilir atari makineleri, oyun içinde birkaç kişiyle yapılabilecek etkinlikler, yarışlar, minigameler) -Gelişmiş telefon sistemi; grup mesajlaşmaları, konum göndermek-almak, fotoğraf gönderebilmek, darkchat tarzı (?) uygulamalar -Weazel News için kamera sistemi, yayında boomboxtan açar gibi ses/müzik açabilmek -Daha iyi envanter sistemi, ağırlık sistemiyle beraber çanta kullanımının bazı durumlarda zorunlu hale gelmesi (Ağır silahları taşımak için vs.) -Genel rol dinamiği için /apark, /agetir, /ara, /sms, /tkapat, /araclarim, /gps arac ..., /anahtarver, /itemver, /anahtarsifirla tarzı komutların kalkması, bunlar yerine şehrin belirli yerlerine otopark bölgeleri açılıp bu bölgelere araçlar park edilip alınabilir, telefon komutlarının hepsi telefondan yapılabilir, anahtarlar artık envanterden verilebilir ve yedek anahtar için mekaniklere (?) başvurulabilir, aynı şekilde anahtar sıfırlamak için yine mekaniklere gidilebilir -Maske sistemi, maske takıldığında ismin görünmemesi -Kamp çadırı, kamp ateşi, masa-sandalye gibi bazı objelerin konulabilmesi -SAMP'taki gibi /incele komutu gelebilir, karakter özellikleri hakkında genel bilgiye ulaşabiliriz -Araçların toprak yollarda kontrollerinin bozulması, lastiklerinin patlaması, hızlarının yavaşlaması. Araçların aldığı hasara bağlı olarak motorunun kullanılamaz hale gelmesi, parktan çıkarıldığında yeni gibi olmaması, /apark'ın temelli kalkması -Duvarlara sprey boyayla grafiti çizebilmek, belli grafitiler oyunda var, onların haricinde bizde istediğimiz görseli/grafitiyi/yazıyı duvara koyabiliriz -/bm "X etkinliği bugün 22:30'da!" yerine, envanterden yere-duvara afiş asabilmek, hızlıresimden yüklenilen fotoğrafın görselini görebiliriz -Gelişmiş animasyon sistemi, daha fazla animasyon, objeli animasyonlar, karşılıklı animasyonlar, yürürken animasyon kullanabilmek, animasyon pozlamanın bir tuşa basmakla ya da komutla olması -Sigara, silah, telefon çekerken ve bırakırken animasyonların olması -Daha minimalist bir hud, F9 ile sadece chatin görünebileceği bir görüntü seçeneği, bir hud seçeneğiyle alttan ve üstten black bar (film efekti gibi) eklenebilir, daha sinematik bir görünüm olur -Tuş atamalarıyla animasyon kullanabilmek, örneğin numpad1-2-3... -Weazel News yayınlarının telefon veya televizyondan izlenebilmesi, ek olarak televizyon sistemi -Genel olarak komutlar yerine işlemlerin menüler ile yapılması (Örn. /evlerim, /araclarim yerine, F2 > Mülklerim, menü ile daha hoş duracağını düşünüyorum, chati de kirletmemiş olur) -Sistemsel çekici rolleri, sunucudaki /tamir noktalarının kalkıp bu tamir rollerinin ortam yaratabileceğimiz user-mekaniklere verilmesi -Aksesuarların tek tek çıkarılabilmesi, saat, bileklik, kolye... -/tasi komutunun fixlenmesi, yaralıya düşmemiş insanların da taşınabilmesi (izin verildiği takdirde) -Arabada/motorda animasyon kullanabilmek (Camdan elini sarkıtmak, araç içinde el sallamak gibi animasyonlar) -Otel sistemi, otel odası kiralayabilmek -Borsa ve oyun içi şirketlerin hisseleriyle ilgili sistemler -Relog ile yaralıdan kalkamamak, araçlarda emniyet kemeri takılmadığı takdirde kazalarda arabadan fırlamak, yaralıya düşen birinin kendi başına ambulans çağırabilmesi (rolsel olarak telefonundan son gücüyle çağırdı gibi) -İp, göz-ağız bandıyla kişiyi zapt edebilme rolleri -/kombinlerim yerine, envanterde anahtarı olan evlerdeki dolaplardan kıyafet değiştirebilmek. Kıyafet mağazasından alınan kombinlerin o dolaba kaydedilmesi -Düzkontak ile araç çalma-parçalama, paintball, GYM sistemi, sistemsel kumar, sistemsel hacker rolleri -Weazel News yayını yaparken sunucunun çok yakınındaki (/c mesafesi gibi) insanların seslerinin yayına gitmesi -Canlı bir şehir havası katmak adına NPC'ler, yollarda araba süren, kaldırımda yürüyen, bir şeylerle uğraşan NPC'ler, solo illegal roller adına, NPC'lerin araçlarının çalınıp parçalanabilmesi, yoldan geçen NPC'lere ot/uyuşturucu satabilmek (Bu rollerde PD'e ihbar gitmeli) -MD rolleri için tekerlekli sandalye, sedye -Açlık ve sussuzluğun yaralıya düşürmesi (Bu olmayacaksa da, açlıktan başı dönüyormuş gibi kamera efektleri verilebilir, oyuncuları bir noktada yeme/içmeye yönlendirmek gerek) -Sunucudaki genel fiyatlandırmanın artması (Benzin, yemekler, içecekler) -Weazel'a verilen reklamların telefondan bakılabilmesi, chate düşmemesi, telefonda fotoğrafla afiş-reklam paylaşabileceğimiz bir uygulama, telefonda sosyal medya -Oyundaki müziklerin kaldırılması (Interiorların içindeki müzikler, bazı mahalle-sokaklarda çalan rastgele müzikler, kadın erkek çığlıkları) -Daha fazla MLO eklenmesi (Hastane, genel mekan MLO'ları) -Pet sistemi, evcil hayvan sahiplenebilme -Evde bir çeşit depolama-sandık sistemi (Envanterdeki her şeyin koyulabileceği bir depolama yeri) 15 Alıntı
coller Perşembe 03:03 PM gönderildi Perşembe 03:03 PM gönderildi tek isteğim tüm sistemlerin oturması ve bir fps sıkıntısı çekmememiz. Alıntı
mxrt Perşembe 03:49 PM gönderildi Perşembe 03:49 PM gönderildi (düzenlendi) OMG oluşumlarının yelek modları Yeni yüksek gidon (chopper) model motorlar. Perşembe 03:56 PM tarihinde mxrt tarafından düzenlendi 2 Alıntı
Reflex Cumartesi 03:54 AM gönderildi Cumartesi 03:54 AM gönderildi v2 den beklendim yeni pd kemik kadrosu Alıntı
monradiss Pazar 03:37 PM gönderildi Pazar 03:37 PM gönderildi Manifesto, 4/24/2025 - 1:04 PM yazdı: Genel sohbet konumuz olsun. Malum 5+ aydır v2 dönemine hazırlanıyoruz. Sizlerin gözünden bakacak olursak bu dönemden beklentileriniz, görüşleriniz nedir? Daha sonra ben de yazacağım birkaç şey. Bilmeyenler için ufak bilgilendirme; Bir yılı aşkın süre boyunca hazırladığımız Vice Online projesini geçtiğimiz Ağustos sonu hayata geçirip bu dönemi başlatmıştık, ancak devamında köklü bir değişim yaparak çok daha iyi bir altyapı ve daha önce hayal ettiğimiz/vaad ettiğimiz "yeni oyun" konseptine henüz geçiş yapamadık. Var olan yapımıza güncelleme yapmak yerine her şeyi baştan değiştirerek (veri kaybı olmadan) şu anda neredeyse hayata geçmemiş birçok sistemi/düzeni (şu anki serverımızı %5 gibi düşünebilirsiniz asıl olacak olandan ilerleme-gelişmişlik bazında) getirmiş olacağız. gelse yeter Alıntı
sXe Pazar 08:34 PM gönderildi Pazar 08:34 PM gönderildi para bugu haricinde gelişen buglara karşı "hallederiz bi ara" tavrından vazgeçilmeli. Sunucuya tekrar başladım, çiftçilik mesleğine gideyim dedim bugdan meslek yapılmıyor, ya pasife çekilsin ya düzeltilsin. Rapor atıyorum, yetkili "İlerde düzeltilecek ama şu an gündemimizde değil" diye cevap veriyor, aşırı saçma. Sunucu açılalı nerdeyse 1 yıl olacak, hala beta gibi hissettiriyor. Aceleye gerek yok ama köşeye atılan bugların hızlıca çözüme kavuşturulması gerekiyor. Oyun açıldıktan bir süre sonra partner özelliğinde "yakında gelecek" ibaresi v2 için sanırım? Üzerinden 6-7 ay geçmiş hala gelecek yazıyor. Böyle bakınca küçük gözükse de, bir yerden sonra ilgisizlik olarak bakılmaya başlanıyor. Ve bana göre, bence de hala hayal edilen V-Online olmadı, V2'de de olabilir mi göreceğiz. Alıntı
Manifesto Pazar 09:02 PM gönderildi Yazar Pazar 09:02 PM gönderildi sXe, 27 dakika önce yazdı: para bugu haricinde gelişen buglara karşı "hallederiz bi ara" tavrından vazgeçilmeli. Sunucuya tekrar başladım, çiftçilik mesleğine gideyim dedim bugdan meslek yapılmıyor, ya pasife çekilsin ya düzeltilsin. Rapor atıyorum, yetkili "İlerde düzeltilecek ama şu an gündemimizde değil" diye cevap veriyor, aşırı saçma. Sunucu açılalı nerdeyse 1 yıl olacak, hala beta gibi hissettiriyor. Aceleye gerek yok ama köşeye atılan bugların hızlıca çözüme kavuşturulması gerekiyor. Oyun açıldıktan bir süre sonra partner özelliğinde "yakında gelecek" ibaresi v2 için sanırım? Üzerinden 6-7 ay geçmiş hala gelecek yazıyor. Böyle bakınca küçük gözükse de, bir yerden sonra ilgisizlik olarak bakılmaya başlanıyor. Ve bana göre, bence de hala hayal edilen V-Online olmadı, V2'de de olabilir mi göreceğiz. merhaba @sXe Tüm eleştirilerin için teşekkür ediyorum ve söylediklerinde %90 oranında haklısın. Son cümlen dahil, Vice Online projesi benim için de beklenen/hayal edilen Vice Online henüz olmadı ancak 5 aydır tüm focusumuz hayal edilen Vice Online'ı inşa etmek üzerineydi. Bahsettiğin ufak tefek buglar(çiftçilik vb) için bile yapıyı değiştirdiğimiz için 1 gün de olsa kaybetmek istemiyoruz, ne yazık ki beta gibi düşünebiliriz bu dönemi ancak kayıp olmadan, tam tersi bu dönem emek vermiş/devam eden tüm oyuncularımızı ödüllendirerek v2'e geçiş sağlayacağız. Yani çiftçilik ve diğer gelişmiş halde eklenecek sistemlerimiz dahil her şeyi v2 için hazırlıyoruz. O yüzden sizden de ricamız küçük bir bekleyiş daha. SAMP'ta dahi (ki gtaV'e oranla çok daha kolay altyapı/sistem yapılabilen bir alan) 1 yılı bulmuştu dönüşümümüz. Sunucunun açılışında aylarca 60-70 çektiği (diğer samp serverları 200-300'ken) dönemleri hatırlarsınız. Şu anda kıyaslandığımız diğer yapılar/ortamlar yılların birikimi ve sonucunda ulaşılmış olduğu için bir tık kıyaslarınıza hak veriyorum. Ama ne demiştik? her şey çok güzel olacak. 6 2 Alıntı
Önerilen İletiler
Görüşmeye katıl
Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.