Jump to content

v2 Dönemi Beklentileriniz

Manifesto

Önerilen İletiler

gönderildi
Reflex, 4/26/2025 - 6:54 AM yazdı:

v2 den beklendim yeni pd kemik kadrosu

PD kemik kadromuz gayet muhteşem bence...

gönderildi
Manifesto, 16 dakika önce yazdı:

PD kemik kadromuz gayet muhteşem bence...

gönderildi
Reflex, 27 dakika önce yazdı:

sil kanka emote'suz silah çekiyon ceza yicen maniften ayak üstü 😂😂

gönderildi
LMFAO, 44 dakika önce yazdı:

sil kanka emote'suz silah çekiyon ceza yicen maniften ayak üstü 😂😂

uyarı geçildi bir daha yapılmaması adına şikayetlerde var

gönderildi

v2'den beklentim: "v2den beklentileriniz" gibi genel bir konuya PD ile yaşadığı kişisel probleminden dolayı propaganda yapılmaması...

ayrıca, "pd kemik kadrosu" derken biz uzun zamandır orada yer alan rütbelileri kast ediyoruz, herhangi iki polis oyuncusu değil.

Yine üçüncüsü, "PD Kemik kadrosu muhteşem" demek, PD'nin genel işleyişinden, konseptinden, oyuncuların rollerinden memnunum demektir. Mesela Valachi'den memnunum = Valachi'deki 100 oyuncunun 100'ü de kusursuzdur demek değil, insan hata yapar. Varsa bir sorun şikayet açarsın ki açmışsın, gerekli işlemler yapılır.

Biraz chatgpt cevabı gibi oldu ama olayları doğru anlamak lazım... Konu olması gerektiği haliyle devam etsin lütfen, bu meseleleri buraya taşımayalım. :

gönderildi (düzenlendi)

Aksesuar sistemi. Şu anki aksesuar sistemi ile aksesuarlar toplu şekilde takılıp çıkartılıyor, yüz değişimi kullandıktan sonra tüm aksesuarlarımız siliniyor. (Maske de buna dahil.) Ar-ge bölümünde bu yazılmış mı kontrol etmedim fakat yine de aklıma geldiği için yazmak istedim. 

Aksesuar sisteminin gelişmiş olmasını isterim, özellikle piercing gibi takılar gelmesi karakterimizin tarzını yansıtmak adına iyi olacaktır. Piercing sistemi getirilmeli, aksesuar mağzasından değil de dövmeciye gittiğimiz gibi, piercing taktırabileceğimiz işletmeler olması gerçekçilik açısından daha iyi olacaktır.  

Kıyafete bağlı takılar: Bazı kıyafetlerle uyumlu olacak şekilde takıların görünürlüğü değişir veya otomatik uyum sağlar. Örneğin, boğazlı bir kazak giyildiğinde kolye gözükmez.

Daha çok kıyafet gelmesi ve saç renk kombinasyonları:
Saç renk kombinasyonundan kastım şudur: Saçımızın dip rengini farklı, dışa doğru açılan ya da iki renk arasındaki geçişi görebildiğimiz saç renkleri. Saç uçlarımızı saçın tarzına göre renklendirebilmemiz, ne kadar uzun olup ne kadar kısa olacağını belirleyebilirsek de tadından yenmez. Örnek: https://hizliresim.com/sc7gmyy 

Makyaj ve kirpikler eklenmeli. Kuaförden yapabildiğimiz makyajlar kadın karakterler için sadece eyeliner ve rujdan ibaret. (bunların da sayısı yetersiz) Ve allık sürülemiyor, karakterimizin yüzünü oluştururken kızarlıklık bölümünde yüzümüzdeki allığı ayarlıyoruz ve bunu oyun içerisinden bir daha değiştiremiyoruz.
Buna ek olarak makyajı sadece kuaförde değil, interior içlerinde de değiştirebilmemiz gerekiyor. Şöyle bir düşüncem var; marketten makyaj seti satın alabilir, ayna satın alabilir ve herhangi bir yerde de makyajımızı, rujumuzu değiştirebiliriz. Dışarıda ruj değiştirilebilir fakat makyaj abartı olacağı için sadece interior içlerinde değiştirilebilir şekilde ayarlanabilir.  

Göz lensleri gelebilir.

Kıyafet mağzasında şapka bölümündeki motor kaskları ve benzeri şeyler kaldırılıp kask için ayrı bir sistem yapılıp sadece kask satın alarak tak-çıkar yapabilmeliyiz. Yani şu anki maske sisteminin aynısını dediğim söylenebilir. Gözlük, eldiven gibi şeyler de buna dahil. Bir gözlük aldığımızda ikinci gözlüğü alırsak diğeri kayıtlı kombinde değilse siliniyor, birden fazla gözlük ve şapka alabilmeli ve bunları saklayabilmeliyiz. Kıyafetleri kombinler dışında giy-çıkart yaparak, elimizde olan kıyafetleri kullanarak mağzaya gitmeden kendi kendimize kombinleyebilmemiz iyi olur.

V2'ye geçişle beraber kesinlikle olmasını düşündüğüm şeylerden bashettim. Daha çok karakter özelleştirme konusunda oldu dediklerim çünkü ben oynadığım her oyunda en çok karakter özelleştirmesine önem veririm. Karakter özelleştirmesinin yanın da ek olarak da araçlardan bahsedeceğim. Araçların kapılarını, bagajını ve kaputunu açıp kapattığımız sistem değişmeli veya geliştirilmeli, bazı araçları spawn ettiğimizde açık kapalı geliyor ve bölgeye bağlı olarak (her araçta değil) araç kirli ve pis bir görünümle geliyor. Bu kirli görünümün kaldırılması gerektiğini düşünüyorum, yani en azından aracımızı pis bir yerde sürmediğimiz sürece kirlenmemesi gerekiyor. Maske takma sistemi de gelmeli, olası mixing ve diğer ihlallerin yapılmasını engellemiş olacaktır. Belki de ar-ge ye yazmam gereken şeyleri yazmış olabilirim fakat dediğim gibi kontrol etmedim. V2 ile beraber güzel bir tatmin yaşamayı bekliyorum, umarım hep beraber bu tatmini yaşayabiliriz.

tarihinde medusa tarafından düzenlendi
  • Partner
gönderildi (düzenlendi)

Gerek legal gerek illegal kişilerin kullanabileceği sistemler olması gerektiğini düşünüyorum. Ya da yönetim tarafından yapılacak etkinliklerin tarzı değişebilir. 3 aydı bu sunucudayım fakat.. geçmişinde farklı deyenimlerim mevcut. 

3 aydır burada olup gördüğüm ektinlikler; 
Çarpışan arabalar, konserler, mekan açılışları, dövüş etkinliği

Yani demek istediğim şey şu, belki de geçmişi çok aradığım için bana eksik geliyor ama illegallere verilecek görevler olabilir quest roller buna dahil. 

Örneğin; Mekanın önüne bir araç gelir ve zarf uzatır."Bu zarfın ''X'' kişisine (birlik liderine verilmesini ister) zarf hakkında /do komutundan bile bilgi verilmez. Zarf ''X'' kişisine ulaşınca (Forum üzerinden gelen yetkili mesajında) alıp zarfı açar ve okur.
''Zarfta bu gece yarısı birinin ortadan kaldırılması istendiği yazıyordur ve bu zarf ona Lucky'den gelmiştir (3. seviye birliğin bile üstünde olan kişi illegal ile ilgilenen yetkili kimse onun karakteri) bu göreve ''X'' kişisinin ekibini layık gördüğünü ve güvendiğini belirtmiştir. Zarf içerisinde konum bilgisi ve kişinin bir adet fotoğrafı vardır, ''X'' kişisi ekibini toplayıp gece yarısı yola çıkar ve konuma gider. Konum şehir dışında bir kasabadadır. Oraya gitmeden önce fotoğraftaki kişinin resmi herkese gösterilir ve gereken bilgiler aktarılır. Ekibi ile konuma geldiklerinde karşı tarafında 5-6 kişi olduklarını görürler ve direkt çatışmaya girmek yerine adamların yanlarına giderler ve....................................................................

o anlık duruma göre hareket edip şekillendirilebilir devamı.

İşlem bittikten sonra ''X'' kişisi (birlik lideri) Lucky'i arar ve işin tamam olduğunu hallettiklerini söyler, cesedin fotoğrafını ona iletir. Lucky bu konudan çok memnun kaldığını ve minnettarlığını dile getirir, ona ve ekibine dağıtması için bir miktar para gönderceğini söyler

Yine örnek; 200k ve kişi başı 10k?? gibi gibi.. 

Farklı bir konu olarak aşağı başka bir metin düşüyorum;
İllegal birliklerin para konusunda ayrılacağı benim bir diğer isteğim. Legal biri mekan işletiyor ve çevresi ona göre şekilleniyor evet ama illegal de gider daha fazla. (100k) Silah yakalattın, içeri girdin ve çıktın tekrar silah aldın (100k) yakalattığın silahla birlikte x2 gider. İçeride olduğun süreç bunun cabası. O silahı yakalatma ihtimalinde bir gerçek. Diyelim ki yakalatmadın?
Buraya kadar yaşanan ihtimali bir kez daha yaşarsan açacağın bir restorant ya da kafenin parası gitmiş oluyor zaten. Çok uzun zaman önce var olan bir sunucuda ki, artık yok. Orada sizde vardınız @Manifesto bahsetme sebebim budur. Orada da tırla tur atarak para kazanmak vardı evet ama sadece ILLEGAL birlik üyelerinin kullanabileceği elektrik araçları vardı ve diğerlerine göre daha hızlı ve daha kolaydı. Bazı konularda ayrıcalık sahibi olmamız gerektiğini düşünmekteyim. 

Ayrıca son olarak, karşımızda muhattap bulup fikir önerebileceğimiz bir platformda bulunmak güzel. 

tarihinde StevenDAYI tarafından düzenlendi
gönderildi

Vice platformunda 2020'den bu yana olan birisi olarak Vice Online platformunun, SAMP'taki Vice'a göre rol anlamında geride kaldığını düşünüyorum. Her ne kadar eleştirsek de, sistemler olmasa/kötü olsa/eksik olsa bile benim gibi sırf rol yapmak isteyen, bir türlü rol yapıyor. Ancak bu rolü yaparken engellendiğini ve bu yüzden birçok kişinin hevesinin kırıldığını düşünüyorum. Herkes bu konuya farklı bir bakış getirebilir, kendi açımdan durumu anlatacak olursam; çok fazla detay düşünüp, emek verdiğimiz rol, başkasının dümdüz yaptığı rolle eşdeğer konuma geliyor.

Ne anlatmak istiyorum?

Örnek verecek olursam; illegal bir faaliyet gerçekleştirdik ve bu faaliyetten önce tüm kıyafetlerimizi değiştirdik, maske taktık, eldiven taktık ve sadece suçta işlediğimiz aracımızı bir daha kullanmamak üzere dağda bıraktık...bunların hiçbir önemi yokmuş gibi özellikle PD'ler tarafından inanılmaz bir derecede meta dönüyor. Yani ben bu rolleri yapsam da aynı, yapmasam da aynı muamele göreceksem bu rolü yapmanın önemi kalmıyor (rol önemsiz demiyorum, yaptığım rolün karşılığını alamıyorum kısaca).

Bu biraz eleştiri yazısı gibi görünse de tamamen bir beklenti ve kıyas söz konusu. Biz SAMP Vice'ta rol yaparken sırf farlar yanmıyor diye çevrilip götüm-götüm rollerken, Vice Online'da PD tarafından forum-oyun bağlantısı kurup, sırf ismimiz gözüktü diye çevrilip sebepsiz aranırken, yanımızdan 250'yle uçan, trafiğin içinden geçen ve hiçbir şey yokmuş gibi yoluna devam edenleri izleyecek hale ne ara geldik şaşırıyorum doğrusu. 

Bu yazdıklarım sadece PD olarak değil genel anlamda geçerli, kendim illegal bir karakter canlandırdığım için role girdiğim karakterler bakımından yansıması böyle oluyor.

Ayrıca sunucu açıldığından bu yana düzene girmeyen "illegal" kısmın da v2 ile artık düzene girmesi gerektiğini düşünüyorum. Henüz yeni açılmış bir birlik, 5-6 aydır açılan birlikten farksız halde (bir haftalık birlikle, açılışı aylar öncesine dayanan birliklerin aynı masada aynı koltuklarda yan yana oturması çok saçma). Ben burada SAMP'tan da ayrı bir yol izlenmesini ve illegale girişlerin kısıtlanmasını, ancak girildiği takdirde ise getirisinin artmasını öneriyorum. Nasıl ki herhangi bir şehrin yeraltı dünyasına giriş yaparken zorluklarla karşılaşılıyorsa ve ilk andan itibaren girenlerin kendilerini kanıtlaması, bir şeyler başarması gerekiyorsa, burada da rol anlamında kişilerin kendisini kanıtlaması gerekiyor bence. Ayrıca illegal yasağını anlamsız buluyorum ve şehirdeki diğer illegal gruplarla muhattap olmak, yerinden edilmek istemeyenlerin, önce şehrin işlek kesimlerinden çok, daha kuytu kısımlarında, hatta belki kırsalda kendisini göstermesi ve kanıtlaması gerektiğini düşünüyorum. Büyük ve küçük toplantılara da referanslarla ufak ufak dahil olmaları gerekiyor. Henüz iki günlük bir illegal birliğin bir iş için Attardi'ye, Gambetti'ye vs. gittiğinde kovulması agresif bir rol olarak görülmemeli. Mesela bu tarz birliklere kesinlikle sevkiyat, uyuşturucu tedariki yapılmaması, bu tarz şeyleri sokakta günlük illegal faaliyet olarak elde ederse ancak elde edebilmesi gerekiyor. Tersi olduğunda ise gördüğümüz gibi kaybedecek bir şeyi olmayan 3-5 sayfalık, karakter gelişimi olmayan, rolün r'sinin yanından geçmeyen adamlar; "Oluşum kapanırsa kapansın, ceza alırsam jail bekler çıkarım, gider bir daha vururum..." kafasında gelip, 100 sayfalık birliğinizin aylardır süren karakter gelişimlerini hiçe sayarak Youtube'da 01, KV editi yapar.

Sistem her zaman düzelir, tamamlanır, eklenir ancak rol yapan kitle olmazsa olmazdır. Umrumda olmasa inanın hiç girip bunları yazmaya uğraşmam. Benim beklentim tamamen rol üzerine kurulu. Umarım v2 ile bunların hepsi hallolur. Herkese iyi forumlar, sevgiler.

gönderildi

Ev soygun sistemi araç çalma parçalatma sistemi oyuncuyu gasp etme sistemi gibi sistemler eklenebilir. Teşekkürler.

• Beğen 2
  • Haha 1
gönderildi

v2'ye geçilmesiyle birlikte prime dönemini yakalamak için ban affı gündeme alınabilir.

• Beğen 1
  • Teşekkürler! 1

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası