Jump to content

v2 Dönemi Beklentileriniz

Manifesto

Önerilen İletiler

• VIP+
gönderildi (düzenlendi)

İşyerinin sahip dışındaki ortak ve çalışanların kasa vb şeylere erişimi olmayabilir, iç tasarım için obje aktarımı gibi bir market ürünü eklenebilir

tarihinde Cardanes003939 tarafından düzenlendi
gönderildi

Mesela sunucuda brawl rolü dönmüyor bıçak kesin ve kesin olması lazım,bitcoin rolleri ve telefon sisteminin değişmesi lazım taksici mesleği yapılmıyor çünkü asea diye bir araç var herşeyin gözden geçirilmesi lazım.

gönderildi

rol çeşitliliği ve oyuncu arası dönen rol çeşitliliğini, fikir fazlalıklarını ve birçok iş imkanına da olanak sağlayan bir craft sistemi gelmeli. oyuncu belli bir ücret/eşya karşılığında bir görselini, envanterdeki ismini, yine sistemsel bir fiyat belirleyebildiği bir item oluşturabilmeli. örneğin bir alkol üretim şirketi kendi alkol markasını buradan çıkartır ve sunucu standartlarında dümdüz "bira" yazan bir itemi marketten almak yerine bu şirket "xxx xxx özel üretim birası" şeklinde bir item craftlar ,şehir genelindeki pub/bar/gece kulübü işletmelerine satış yapar. veyahut pawn shop işletmecileri bundan en fazla verimi alacak kesim olur, olmayan hayali nesnelerin rolleriyle bir yere varılabileceğini düşünmüyorum. "her şeyi sisteme bağlamak" birçok beklenti için yeterli bir durum değil, vice kurtulursa bu düşünceden vazgeçerse kurtulur. 

gönderildi

Benim isteğim epey basit, oyunda kesinlikle bir M4 F82 görmek istiyorum.

• VIP+
gönderildi

Aklıma yeni geldi nolur /yayinkapat komutunu /reklamkapat gibi her oyuna girişimizde bir kez yazmamız tüm yayınları kapatsın. Sürekli açılan yayınları otomatik olarak dinlemeye başlamayalım. Kitanayı bıçaklıycam 

• Beğen 1
  • Haha 2
gönderildi

Kıyafet paketleri olursa güzel olur.

gönderildi

Silah konusunda tabancaların biraz daha ön plana çıkması gerekiyor. Hafif makineli ve M16 gibi silahların piyasada bu kadar fazla bulunmasından ve sunucunun şu anki hasar sisteminden dolayı neredeyse kimse tabanca kullanmıyor, herkes çok basit bir şeymiş gibi belinde hafif makineli silahlarla geziyor. Burada oyuncuyu suçlamıyorum. V2 döneminde yapılacak sevkiyat rollerinde bunun önüne geçilmesi kanaatindeyim. 

Ek olarak da hasar sisteminin kökten değişmesi lazım. Kafadan tek mermiye yaralıya düşüyor olmamız rolsel mantıklı olarak sayılabilse de, hiçbir şekilde keyif veren bir durum değil. Çatışma rolleri bu sebepten dolayı çok kısa sürüyor, herkeste zaten hafif makineli silahlar bulunduğu için aimin iyi olup olmadığı fark etmeksizin direkt olarak yaralıya düşme olasılığınız yüzde doksanlara, seksenlere kadar çıkıyor. Bunların tamamen önüne geçilmesinin, tabancalarla yapılacak olan çatışma rollerinin önünün açılmasının gerektiğini düşünüyorum. Hafif makinelilerin de kullanıldığı yerler olabilir tabii fakat gündelik hayatta bile korunma için herkes UZI ile geziyor, bunun yönetim tarafından bu silahların sevkiyatının azaltılması/hasar sisteminin değiştirilmesi gibi belli başlı şeyler yapılarak dengeye oturtulabileceğini düşünüyorum. 

Silahlara da bir sekme sistemi eklenmeli. Şu anki düzende her şey çok basit, çatışma rollerinin biraz daha uzun sürmesinin herkes için daha keyifli olacağını düşünüyorum. 

gönderildi

gelmesi

gönderildi

Herkese selamlar, sevgiler...

Geçen günlerde tesadüfen forumda dolaşırken bu konunun açıldığını görmüştüm ve uzun süredir bu tarz bir konuyu beklediğimi itiraf etmeliyim. Ancak mesaj atarken acele etmek istemedim çünkü genel olarak insanların bu konuya yaklaşımlarını merak etmiştim ve yaklaşımları beni şaşırttı diyemem. SA:MP platformunda "parmakla gösterilen" bir sunucu nasıl GTA V'de bu hâle geldi? NOT: Düşüncelerimi forumda yapıcı bir dille aktarmaya çalışacağım...

Düşüncelerimi belirtmeden önce Vice Online’ın beni hayal kırıklığına uğrattığını söylemeliyim. Her platformun ilk zamanlarında eksiklikler, hatalar ile açılır ve bu çok normal bir şey. Ancak Vice Online maalesef sistem eksikliklerini oyunculara fazlasıyla hissettiriyor. Mevcut modüllerde optimizasyon sorunları, hatalar ve oyuncuyu yoran problemler var. Özetle, yeterli işleyen bir sistemden söz edemeyiz...

Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Ufak bir kontrol ile hem Türkiye platformlarında hem de global platformların altında olduğumuzu kabul etmeliyiz. Yönetim(özellikle Manifesto'nun) bu tarz benzetmelerden fazlasıyla rahatsız bunu biliyorum. Yani "X sunucusunun şu özellikleri daha iyi ve şöyle sistemleri var. Neden burada yok?" tarzı cümlelerden hoşlanmıyor, kısmen haklı da. Ancak bu söylemleri de oyuncuya söyletmeye iten yine yönetim ekibidir. Neden mi? Vice Online, oyunculara ilk 2020 yıllarında hatta 2020-2021 yılları arasında duyurulan bir projedir. O zamandan bu zamana kadar global scriptleri/oyun modlarını satın alındı, sunucuya entegre ettiniz ve videolar yapmıştınız. Daha sonra bunlardan vazgeçip farklı bir oyun modu yazdınız. Neredeyse beş yıl gibi bir süre de doğru düzgün bir sonuç göremiyoruz maalesef. Belki arkaplan da daha fazla uğraştınız ancak ortaya çıkan sonuç gerçekten hayal kırıklığına uğratıyor...

İllegal ve legal ortamlar çokça dengesiz durumda. Bunun iki sebebi olduğunu düşünüyorum. Bunlar;
- Birincisi, bu iki alan ekipleri(ekip üyeleri, FM'ler vesaire) yüzünden olduğunu düşünüyorum. Aslında düşünmekten çok emin olduğumu söyleyebilirim ve bunun açık olduğunu düşünüyorum.
- İkincisi, legalin illegalden üstün tutulmaya çalışılması. Bu dengeyi maalesef tutturulamadı. İllegal yapılandırmaları zaman zaman legal yapılandırmalarına göre daha üstün olmalı. Ancak bu her zaman ve her koşulda olmaması lazım. Bana göre olması gereken denge budur.

Bazı oyuncular için sistem çok önemli bir faktör değilken bazıları için çok önemli. Ben bu sınıflandırma içerisinde ikinci olan taraftayım. Sistemler benim açımdan çok önemli. Çünkü rolleri şekillendiren şeylerden birisi rolü yapan kişiyse diğeri kesinlikle sistemdir. Buna örnek olarak, maske sisteminin açılıştan beri olmaması. Çok büyük bir eksiklik. En azından silahların inmesi ile gelmesi gereken bir özellikti; ancak hâlâ eklenmedi. Bunun eksikliğini illegal bütün oyuncular fazlasıyla yaşamakta.

Sunucunun eksikliklerinden kaynaklı olarak yönetim, oyunculara sunucu etkinlikleri esnasında fazlasıyla 2x payday, exp ve çekilişler düzenlendi. Bu tarz geçiştirmelere(bana göre bir şeylerin üstünü kapatmak) gerek var mıydı? Ben bunun V2'de gereğinden fazla olmayacağını umut ediyorum.

Rol çeşitliliği fazlasıyla kısıtlı durumda. Özellikle legal bir etkinlik gerçekten kendisini tekrar ediyor. Mekan açılışlarına baktığımızda sadece bar, cafe, gece kulüpleri vesaire olarak görüyoruz. Yönetim tarafından paslanan etkinliklere baktığımızda bir süre sonra aynı olduğunu görebiliyoruz. Bu konu da acilen bir şeyler yapılması lazım. Rol çeşitliliği çok az.

Market ürünlerini fazlasıyla pahalı buldum... Neden mi? Sunucunun şuan ki durumunu göz önüne aldığımızda fazlasıyla pahalı geliyor. Bu fiyatların böyle olmasının sebebi Türk Lirası'nın değersizleşmesi, sunucu giderlerine harcanması gibi belirli sebeplerden kaynaklandığını biliyorum ancak bana yine de pahalı geliyor. Fiyatları düşürebilir veya ürün içeriklerini arttırabilirsiniz.

Karakter yapılandırılmasında kısıtlamalar var. Çeşitlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca, yüz detaylarını kaydederken kaydetme formatı pek de iyi değil. Değiştirilebilir.

Hastane de bulunan NPC ile IC paraya yüz yapılandırabiliyoruz. Oradan yüz yapılandırılırken yüz verilerini kaybedebiliyoruz. Düzeltilmesi lazım.

Yayın kapatma komutu tıpkı reklam kapatma komutu gibi tüm yayınları kapatmalı. Yani, her yayın açıldığında /yayinkapat yapmak yerine bütün yayınları bu komut ile kapatabilelim. Çünkü reklam ve yayınlar rol esnasında fazlasıyla dikkat dağıtabiliyor.

Yönetim olarak oyuncular ile daha fazla iletişimde kalmanız lazım. Yani, oyuncuların farklı ortamları var, yönetimin farklı ortamları var. Eskiden yönetim ile oyuncular daha samimiydi ve RP dışı etkinlikler oluyordu. Bu tarz etkinlikler olabilir. Böylece daha fazla kaynaşmış oluruz. Bunun meyvelerini de eminim ki bu rol esnasında(daha aktif oyuncu olarak) yiyebiliriz.

Kıyafetlerin çeşitlendirilmesi lazım. Yani erkek karakterler için kıyafetler fazlasıyla kısıtlı. Kadın karakterler için durum tam tersi, çok çeşitli. Bunun dengelendmesi lazım.

Kıyafetler de bulunan bugların düzeltilmesi lazım. Kombin yaparken bir sürü bug oluşuyor ve düzeltmek için uğraşıyoruz.

Kısaca düşüncelerimi belirttim. Aşağı da önerilerimi belirteceğim. Neden mi? Bu sunucuyu sadece düşünce paylaşarak, eleştiri yaparak geliştirmekte fazla katkımız bulunmaz. Nasıl düzeltebiliriz ona da bakmamız gerektiğini düşünüyorum.

Önerilerim;
- Rol çeşitliliği için bir takım adımların atılması gerekmekte. Bunlar neler olabilir? Gerçekten rol çeşitliliği için uğraşan birliklere ekstra destekler olabilir. Örneğin; x birliği gerçekten çabalıyorsa yaptığı etkinlikleri yönetim diğer oyuncu ve yapılandırmalara karşı üstünlük sağlamayacak şekilde paylaşarak, katılım sağlayarak ya da daha farklı şekillerde destek çıkabilir. Böylelikle bir şeyler için çabalayan insanlar daha fazla çabalamaya başlar. Eğer çabalamayan insanlar da varsa çabalamaya başlayacaktır.

- Yönetim ekibininin sık sık değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Neden mi? Yakın bir zaman da birkaç arkadaşımız ekipten atıldı ve diğer arkadaşların yetkileri düşürüldü. Bunun sebebini ekipte daha önce bulunan herkes anlamıştır. Anlamayanlar için; ekibin yetersiz olduğunu net bir şekilde ortada ve bundan dolayı verim alınamıyor. Bu soruna çözüm için ekip üye alımını sıklaştırabilirsiniz. Ayrıca, belirli ortamlarda rol yapan oyuncuları ekibe alarak daha fazla katkı da bulunmasını sağlamaya çalışıyorsunuz fakat bu bence eksi bir durum. Bu tarz oyuncular genellikle Attardi, Weazel News ya da diğer yönetim birliklerinden oluyor ve ekibe alışana kadar bir zaman gerekiyor. Bu durumun genellikle iyi sonuçlanmadığı ortada. Çok eski ekip üyesi olarak bunu anlayabiliyorum. Daha önceden ekibe girmiş ve bazı konularda güven sağlamış oyunculara da davet gönderilebilir. Çünkü eminim ki o insanların da bu sunucuya bir katkısı mutlaka bulunacaktır.

- Karakter yapılandırılırken mouse ile herhangi bir tuşa basarak kamera açısının değiştirilebilmesi gerekiyor. Kombin yaparken olduğu gibi.

- Karakter yapılandırılmasında olan düzensizliğin çözülmesi ve bugların düzeltilmesi gerekiyor.

- Yayın kapatma komutunun kesinlikle bütün yayınlar için çalışması gerektiğini düşünüyorum.

- Telefon sisteminin çeşitlendirilmesi ve rol esnasında daha fazla çeşitliliğin gelmesi gerekiyor. Örneğin; ABD'de mesajlaşmak için sıklıkla SMS kullanılıyor. Bunun sebebi genellikle veri güvenliği konusundaki endişe, pahalılık ve buna benzer diğer nedenlerden kaynaklı. SMS'e alternatif uygulamalar gelebilir. Çünkü burada rol yaparken 80% ABD'ye göre, geri kalan 20% ise karakterimizin kültürüne göre yapıyoruz. Rol esnasında her şeyi birebir yapamayız ve yapmaya kalkışmamız da mantıksız oluyor. Sonuçta burası farklı bir evren.

- Telefon üzerinden Vice Social gibi web siteleri girilebilir olması lazım.

- Telefon uygulamaları daha da artması lazım.

- Envanter sistemi geliştirilmeli ve rollerde daha sık kullanılması sağlanmalı.

- Maske sisteminin gelmesi gerekiyor. Bana göre; SA:MP'taki düzen olabilir. Maske_XXXXX şeklinde olabilir.

- Animasyon çeşitliliğinin artması lazım.

- Animasyon sisteminde bulunan senkronizasyon sorunlarının düzeltilmesi gerekiyor.

- Animasyon sisteminin çalışma mantığının da düzeltilmesi lazım. Oyuncuyu gerçekten yoruyor.

- E tuşu ile oturma sistemi bana göre fazlasıyla sorunlu ve gereksiz. Kaldırılabilir. Eğer kaldırılmayacaksa bile acilinden düzeltilmesi gerekiyor.

- Pet sisteminin getirilmesi gerekiyor. Bu sistem, rollere fazlasıyla çeşitlilik katacaktır.

- Oyuncuya rolle para kazandırmaya teşvik edilmesi gerekiyor. Yani sadece meslek yaparak yahut AFK atarak para kazanmamaları lazım. Tabii bunu yaparken mesleklere de uygun düzeltmelerin gelmesi gerekiyor. Örneğin, madencilik mesleği gelebilir. Oyuncu rol yaparken payday aldığında yaptığı role göre aldığı paranın biraz daha($50–200 arası) fazlasını alabilir. Şuan aklımdan geçeni söylüyorum ancak oturup düşünüldüğünde daha fazla gelişebilir.

- Radyo sisteminin gelmesi gerekiyor. Rollerde çeşitlilik açısından fazlasıyla yarartacaktır.

- Teknolojinin biraz daha gelişmesi lazım. Sonuçta, 2025 yılında ABD'de yaşayan farklı kültürdeki karakterleri canlandırıyoruz. Akıllı ev, akıllı televizyon gibi pek çok şey gelebilir.

- Yarışçı birlikleri için bir takım geliştirmeler yapılabilir. Çünkü yarışçı birliği açan ve bu tarz birlikte rol yapan adam sayılıdır. Onları unutmamak gerekiyor. Örneğin, rota oluşturulabilir. Oluşturulan rotayı kazanan ilk üç isim hud üzerinde sıralanabilir. Ekstra olarak eğer rotayı oluşturan oyuncu isterse rotaya bir miktar para koyar ve bu parayı sıralamaya göre paylaştırabilir. Buna da örneğim şudur; $75.000 rotaya para koyar ve ilk üçlüye eşit olarak($25.000) dağıtabilir.

- Her insan arabaya eminim ki düşkündür. Az ya da çok, fark etmiyor. Modifiye sisteminin çeşitlendirilmesi lazım. Çünkü ABD'de araba almak daha kolay. Özellikle bu evren de işler daha da değişiyor. Yarışçı birlikleri için de iyi olacaktır.

- Forum açıldığından beri bazı sorunlar var. Bu sorunların düzeltilmesi gerekiyor. Bunlardan bir tanesi: https://hizliresim.com/k215ov0

Yazım oldukça fazla uzun oldu, farkındayım :d Yazımı bitirmeden önce bir noktaya değinmek istiyorum. Bana göre V2'nin gelmesi için tamamen tamamlanmasını beklenilmemesi lazım. Neden mi? Eksiklikler çok fazla, sorunlar çok fazla ve her oyuncuyu bir şekilde rahatsız ediyor. Eğer V2'de temel olarak gelmesi gereken sistemler ve fixler yapıldıysa acilinden gelmeli. Geri de kalanlar belirli bakımlarda gelebilir.

Yazımı yazarken aklıma geleni uygun bir şekilde yazmaya çalıştım. Eğer eklemek istediklerim olursa ya bu yazımı güncellerim ya da alıntılayarak yeni bir yazı yazarım. Sık-sık bu konuyu takip edilirse oyuncular olarak minnettar oluruz. Eğer objektif ve yapıcı olamadıysam affola. Burada amacım platformun gelişmesini sağlamak. Eğer elimden birebir destek geliyorsa buna şahsen hazırım. Özellikle rol konusunda.

Umarım yazımı sonuna kadar okursunuz... Yazımın fazla uzun olmasından dolayı kusura bakmayın. Herkese iyi geceler, iyi forumlar dilerim.

gönderildi

./fur sec 

Hayat kurtarır.

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   5 kullanıcı

• rapperz
    • Polira
    • Mercy
    • JyKE
    • magradmi
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası