Jump to content

Ustasından Ayakçılık Rehberi | Bir Cosa Nostra temsilcisinin bağlantısı olmak.

valenti

Önerilen İletiler

GİRİŞ, AZARLAMA VE PAZARLAMA KISMI.

Öncelikle selamlar, yaklaşık 3 yıldır keyfi nedenlerden dolayı ayakçı/bağlantı rolü yapmaktayım. Gördüğünüz kardeşiniz maksimum Enforcer'a kadar yükselebildi, en keyiflisi. Bu kültürü öğrenip rol yapacaksanız en ince ayrıntısına kadar rolünüze başlamadan öğrenmeniz gerekiyor. 
Baştan söyleyeyim, İtalyan-Amerikan konsept (gerçekten sıkı rol yapan oluşumlar) genellikle ağır drama, bolca acı ve yalnızlık içerir. Bir wiseguy'ın tabir-i caizse allahı kitabı olmaz, racon bilmez. Bildikleri tek şey (bazıları) diplomasi ve iştir. Karakterinizle büyümüş olan bir dost karakter bile konu iş, kural ve menfaat söz konusu olunca ensenize mermiyi basabilir. O yüzden pek kimseye güvenmeyin. Tabii bunlar yükselmeye ve karakter gelişimine çok düşkün olanlar için. 
Amacınız eğlenmekse bu tip topluluklara katılıp OOC şekilde kuralları değiştirmeye çalışmayın. Gerçek bir ITA-AME oyuncusunun katlanamayacağı tek şey budur. Direkt şutlanırsınız, üzülürsünüz. Çünkü ne kadar patronlar kendilerini modernize etse de kritik durumlarda ve ailesini koruma durumuna düştüklerinde bütün modernlikleri bir kenara bırakıp geleneklere yönelirler, bunu sakın unutmayın.

Bizzat rol yaparak deneme-yanılma yöntemleriyle (öznel taktiklerdir, ytd.) bir ayakçı neler yapmalı/yapmamalı listesi hazırladım. Hazırsanız başlıyorum.

ADIM 1- KARAKTERİNİZ (ÖRNEKLERLE)
Şimdi fellas, ilk yapmanız gereken gerçekten 1-2 saat kafa patlatıp karakterinize MANTIKLI bir hikaye yazmak olacak. Çünkü geçmişi olmayan bir şeyin geleceği de pek uzun sürmez. Güzel bir hikaye yazacaksınız, peki nasıl? Karakterinizin yaşına kadar olan, dikkat etmeniz gereken bu hususlardan biri şudur; karakterinizin hikayesi ilerideki rollerinizde size ve çevrenize etki etmeli.

1) Genç ve toy ayakçı:
Genç ve fakir olduğunuzu kabul edip yola çıkmanız gerekli. Bir işletmede çalışmaya başlayabilirsiniz fakat bunu "abi ben mafya olcam ama ilk sağa sola bira taşırım" mentalitesiyle değil, "genç, fakir ve işsiz." mentalitesiyle yapmanız gerekli. Ha eğer, ben kendi işimi yapayım insanlar beni öyle tanısın derseniz o da olur. Bir sosisli tezgahı alıp yanına masa sandalye atarak bölgede kendinizi tanıtabilirsiniz. Tebrikler, bu raddeden sonra civardan birisiniz (Outsider).

2) Orta yaşlarda, gerçekten hayattan umudu kalmayan bir ayakçı:
X şehrine/şehrinde geldiniz/yaşıyorsunuz, az çok geçiminizi ve hayatınızı gayrımeşru alemde kazanıyorsunuz. Bu okey, güzel. Yapmamanız gereken şeylerden biri; bölgeye gidip, "abi ben araba calıom, 5k kazandım ücünü sana werim." olayıdır. Orta yaşlarında ve parasızlık çeken bir ayakçıyı oynayacaksanız, katılmak istediğiniz topluluğa yakın durmanız yeterli olacaktır. İçlerine karışmadan 1-2 gün belki 1-2 hafta, KENDİ İŞİNİZİ YAPARAK (ben genellikle hırsız olmayı seçiyorum, daha şeref yoksunu ve sefil hissettiriyor.) kazandığınız paraları gidip onların mekanında ezin. İlla bir gün biri sizi fark edecek ve kim olduğunuzu soracaktır. Orada işinizden değil, kendinizden bahsedin. Zaten size ısındıklarında girdabın içine çekilmeye başlayacaksınız. Tebrikler, bu raddeden sonra civardan birisiniz (Outsider).

ADIM 2- BAĞLANTI OLMAK

Outsiderım, bölgede 24 saat afk bıraksam bile beni yükseltmiyorlar. Yükseltmezler tabii. Associate adı üstünde bir bağlantıdır ve bu bir iş bağlantısıdır. Örneğin, Mike Corleone'nin davetine gelen senatör de bir bağlantıydı. Bu şekilde düşünürseniz kafa yapınız biraz daha kaliteye yönelir. 

Peki abi civardan biriyiz, nasıl bağlantı olacağız? İlk önce yapmanız gereken şey kendinize düzenli bir gelir oluşturmak ve bunu rollerinizle üzerine basa basa göstermek. Bir bağlantı/askerle aranız çok iyi, yediğiniz içtiğiniz beraber. Peki bu ne için? Sizi kullanabildiği için 🙂

Yapacağınız ilk adım, kendinize yakın hissettiğiniz ilk karaktere dikkatle yaklaşmanız. Role girerken saygı, rolün ortasında para/mücevher ve rolün sonunda hürmetlerinizi sunun. Ve bunu yaparken sizi izleyenler olacaktır (diğer bağlantılar). İlk girdiğiniz rolde sizi izleyen kim varsa onları bir güzel listeye alın.
Listeye aldın mı? Tamaaam, işin eğlencesi şimdi başlıyor. O seni izleyenlerle de arkadaş olmalısın çünkü, onlar bir iş aldığında size ayak işlerini kitlemeye çalışacaktır. İşi onunla yapacağınızı söyleyin ve ona çaktırmadan işi başından aşağı yıkın. Fakat bunu yaparken size düşen iş bölümünü kusursuz yerine getirin.
İlk eksi puanı aldılar ve hala sizin onların ayağını kaydırdığınızı düşünmüyorlar mı? DEVAM. Bundan sonrasında olayınız patronunuz (çalıştığınız adam) etrafa bakıp ilk sizi arayana kadar, siz işlerinizi tam yaparken diğer ayakçıların işlerini baltalamak. Bu sayede zamanı geldiğinde bir yeminli tarafından işe yaradığınız, para kazandırdığınız fark edilecek ve bir adım daha yükselip bağlantı olarak kabul edileceksiniz.

ADIM 3- PARA KATLAMAK

Etrafınızda sizinle düzüşecek kimse kalmadı mı? Bölgedeki büyükler size gözü kapalı güveniyor mu? Sizin uyanık olduğunuzu bilmelerine rağmen ayakçılar size sataşamıyor mu? TEBRİKLER! Kusursuz bir ayakçı oldunuz. Yapmanız gereken şey, civardan olanları yanınıza çekip gelecekte oturacağınız koltuklara destek yapmanız. Çünkü basamağın altını boş tutarsanız elbet ayağınız içine girer ve kafanıza basarak sizin üstünüze çıkarlar.
Artık düzenli geliriniz, saygınız ve toplarınız yerinde. Ne yapacaksınız? Kafanızı yukarı kaldırıp biraz da yukarıda birbirini yiyenlere bakacaksınız. Hangisinin zeki olduğuna karar verip biraz daha yaklaşın, gün gün ve saat saat. Sizin menfaatçi olduğunuzu düşünmemeli. Öyle bir oynamalısınız ki sizi gerçeken fedaisi sanmalı. 
Peki bu ne işe yarayacak? Üst kısımlardan birinin ayağı kayarsa, genellikle ayağını kaydıran onun koltuğuna geçer. E sizin üstünüz bir üste geçti... Siz ne olacaksınız? Tabii ki fedailiğiniz ve sadakatiniz için ödüllendirileceksiniz. 
Bunlar olurken paranızı bol bol biriktirin, kazandığınızın yüzde ellisini büyüklerinizle paylaşın. Paylaşım oranını sizi yükseltebilecek adamlar arasında seçim yaparak siz belirleyin. Yaptığınız işlerde pay verin, onları yüceltin. Sadece şükran günlerinde büyüklerini hatırlayanlar "tax" verir fakat büyükler tarafından verilen bir işi düzgün yaptığı için ödüllendirilen karakter, bu hareket karşılığında onların verdiği  parayla büyüğüne hediye sunarsa akılda kalacaktır.
Ağır başlı olabilirsiniz, ağır başlı karakteri herkes sever. Gerçekten makara bir İtalyan karakteri hayatta tutabilirseniz, önünüz çok açılabilir. Ağır karakterler genelde bir köşede ölüyor.
Keyifli okumalar, okuduysanız da iyi roller.
Saygılarımla,
valenti, san fierro'nun öz evladı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Lets go fellas! dediğimi yapma yaptığımı yap. mobsterın delikanlısı olmaz 🤓

tarihinde valenti tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

yararlı

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Iyi

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Okunması gerekiyor 💬

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

güzel yazmissin

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

mis gibi 💯

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yeni yeni kültüre adım atmış oyuncuların çoğu "Godfather" etkisi umuyor varoş rol kurgusunu ve modernize yapıyı eziklik olarak görüyor ancak roleplay gerçekçilik esaslı bir olay olduğunu es geçiyorlar. Cebine parayı koyan lüx araç ev alıp "astım-kestim" roller, "mekanda bahşiş saçmalı" roller yaparak Associate rolü yaptığını sanıyor. Umarım okuyan arkadaşlar rehberden dersler çıkarır ve rollerini bu rehbere göre kurgularlar. 

Ellerine sağlık çok faydalı bir rehber olmuş...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Güzel olmuş 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası