Jump to content

Çeteci-Polis İlişkisi ve Polise Karşı Tutumlar HK.

southliberty

Önerilen İletiler

Konuda yazdığım her şey tartışmaya açıktır ve sadece kendi fikirlerimden, araştırmalarımdan ve yabancı kaynaklardan edindiğim bilgilerden ibaret.

Polise karşı tutum, yapılan yanlışlıklar(benim fikirlerim ve bu işleri az-çok araştıran, gündemi de takip ettiğini düşündüğüm kişilerin fikirleri).

Rol sırasında polislere karşı sergilenen hatalı rollerin başında "Polisi s*keyim! Bütün polisleri s*keyim! /me polise dik dik bakar. "Bu mahalleye polis giremez."" geliyor. Rol yaptığınız sokağı/hoodun saygınlığını arttırmak için için ya da tehlikeli biri olduğunuzu düşündürmek için polise karşı küfürler yağdırmak ya da onları ezeli düşman ilan etmek doğru değil. Söylemek istediğim bir olay esnasında polislerin yanına gidip olay yerine girip onlara küfürler ve tehtitler savrulması utanç verici ve gerçekçi değil. Basit bir yerel polis gücü, basit bir çete yapılanmasını(alt klikleri olmayan) tek gecede haritadan silecek kadar güçlüdür ve çeteciler bunu biliyor. Ortada kanunlar, prosedürler ve politika var. Standart bir çeteci bir avukat değildir ve polis memurunun onları her ne sebeple olursa olsun götüreceğini düşünüp geri adım atar.

*videonun bazı kısımlarında çeteciler ile polisler arasında ufak şakalaşmalar dönüyor, polis memurları suç oranı yüksek bir sokakta rutin kontrol yapıyor, etrafta gezip yerlilerle laflıyor. (3:32 - 6:22) Video 2008'e ait, bahse girerim ki şu an bu ilişkiler 3-4 katına çıkmıştır, çünkü polis teşkilatı bu tarz bölgelerde çetecileri tekrar temiz bir hayata çevirmeye itiyor, onlara yardım ediyorlar ve eski çete üyeleri bu tarz polislere iki kat saygı duymaya başladı.

Sonuç olarak hiçbir çete kendi bölgelerine polis tarafından gereksiz ilgi gösterilmesini istemez ama siz sokağınızdan geçen bir polis aracına uyarı için ateş(silahtan bahsetmiyoruz) açarsanız sonrasında her beş dakikada bir bölgenizde devriye gezen devriyelerle baskı altında kalırsınız.

Her polise yalakalık mı yapacağım? Polisler de bizi aşağılar, sokağın saygısı biter.
Hayır, üstten yazdıklarım kesinlikle bu anlama gelmiyor. Polislerle aranı iyi tutarsan, saygı görürsün(respect-to-respect)

tarihinde southliberty tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

💯 katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

💯 sampta vardı buraya da gelmiş, hoş gelmiş

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

aha bizim imkansız connacher

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

haklı bir rehber katılıyorum, karakterin kızdığı memurlar belki olabilir onlara karşı biraz tavır sergileyebilirsin ama departmanı da karşına almazsın be

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Departmana kafa tutmak mı? : / 

Kendi İyiliğin İçin Beni Karşına Alma!     (İzlemiyorum) aspşdköasdsakm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

doğru değil hocam. "polise saygı duyarsan, o da sana saygı duyar." lafı çeteciler arasında kabul görmüş bir davranış biçimi değildir. Sokakların saygısı yoktur, polisler ise çete bölgelerinde en küçük bir olaydan dolayı bile (herhangi bir insan gibi) öldürülebilir. Evet, polis kuvvetleri para, personel ve saygı açısından çetelerden tamamen üstündür; fakat onları geride tutan tek bir şey vardır. O ise kamu kuruluşu olmalıdır. Polisler kanunları çiğneyemez, ayrıca bir çetenin aksine küçük bir bölgeden çok milyonlarda insanın olduğu büyük alanları denetmekle görevlidir. Ayrıca yine çetecilerin aksine kontrol ettiği bölgedeki insanların güvenliğini sağlamakla sorumludur. Demokrasi, ağır ve aksak işleyen bir yargı sistemi ve çetecilerin bölünmüş yargı bölgeleri dışından destek alması polisin onlarla mücadelesini zorlaştırır.

Eğer "polis çeteyi ezer" mantığını savunuyorsanız yaklaşık son 60-70 senedir ABD'nin çeşitli bölgelerindeki çete ve uyuşturucu faaliyetlerinin neden durdurulamadığını sorgulayın. çetecilerin ne kendileri arasında ne de polis arasında raconu veya kuralları yoktur. 13-14 yaşındaki kız çocuklarını taciz ederler, aynı yaşlardaki erkek çocuklarına uyuşturucu sattırırlar. hatta kendi aralarındaki savaşlarda ölmelerini sağlarlar. tüm bu denklemde ise polisler etkisiz, sinir bozan veya rüşvet alan varlıklar olarak bulunur. ABDdeki birçok polis teşkilatında polis eğitimleri 8-12 haftalık süreçlere sıkıştırılmıştır. yani siz yaz tatili diye görüşmediğiniz arkadaşınızla yazın sonunda görüştüğünüzde onun üniformalı bir eşkıya olduğunu görebilirsiniz. polislerin çoğu cahil, bilgisiz, tek bildiği iş bu olan bir topluluktur. son 20 senedir propagandayı bassalar bile herkes neyin ne olduğunu iyi biliyor.

son olarak. çeteci arkadaşlarım, lütfen polislerle samimi bir ilişki kurmaya çalışmayın. gerçek hayatta polislerle konuşan çeteciler ispiyoncu veya korkak olarak adlandırılabilirve ölmelerine sebep olabilir. polisleri kendi mahalleniz içerisinde sıkıştırın, olaylara salça olun, hakaret edip çetenizi tagleyin. baktınız üstünüze geliyorlar çekin bıçağı saplayın. hem çetede yükselirsiniz, hemde mahalle adına bir ders vermiş olursunuz. baktınız olaydan sonra tutuklandınız. hiç sıkıntı değil, sizi hapishanedeki çete bölümüne alacaklar. devletten beleş yemek, yatacak yer vs. alacaksınız. ayrıca şöhretiniz artmış olacak.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

samp vice rp de neden polislerin bu kadar kötü rol yaptığını merak etmiştim, anladığım kadarıyla bunun sebebi buradaki zihniyetmiş. arkadaşlar karakteriniz illegal rol yapıyor olsun-olmasın polislere saygı duymak zorunda değil; hatta mantıklı rol yapmak istiyorsanız polislere saygı duymayan bir karakter oluşturabilirsiniz. bu sizi mafia de italino caposu leonardo ferrucci yapmıyor. ABD ve özellikle Los Angeles'da bireyselcilik ve kamudan bağımsız kolektivizm çok yaygındır. kimse bu yüzden türk rolü yapmak zorunda değildir. polisler sizin canınızı korumuyor, sadece yasaları belli ölçüde uygulayıp elinden geldiklerince insanlara işlem uygulamaya çalışıyorlar. hatta karakterinizin birkaç tane zorba polisle başı belada bile olabilir.

tabi size polis gördüğünüz yerde kafasına sıkın, durduk yere hakaret edin vs. demiyorum. fakat sadece "polise saygı gösterin." şeklindeki saçma sapan OOC algınızdan kurtulun. Polise saygı göstermek zorunda değilsiniz, göstermediğiniz için hiçbir polis size bir şey yapamaz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası