Jump to content

Önerilen İletiler

gönderildi

• Beğen 2
  • Teşekkürler! 1
gönderildi

Büyük İtalyan makinesini canlı tut. Büyük İtalyan makinesi hayatta kalmalı.

gönderildi

spacer.png95unnb7.pngspacer.png

• Beğen 1
  • Teşekkürler! 1
gönderildi

q90aj4y.pngrgutuab.pngcg00qwn.png

• Beğen 1
  • Teşekkürler! 1
gönderildi

tbh5uaj.pngorc8s9d.pnghjc23bj.png

• Beğen 1
  • Teşekkürler! 1
gönderildi
gönderildi

9dudf4n.pngq7t8hmr.pngbnyb6w0.png

• Beğen 1
  • Teşekkürler! 1
gönderildi

75x97ko.png

• Beğen 2
  • Teşekkürler! 1
gönderildi
gönderildi

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • En Çok Katkı Verenler

1. fieL
      fieL
      1816
    2. Izanagi
      Izanagi
      1502
    3. Klawerus
      Klawerus
      1332
    4. Boreki
      Boreki
      1322
    5. Juvastheboss
      Juvastheboss
      1253
  • Konular

•  

• İletiler

• rheapendejo
      Numarası: 711207 Ad Soyad: William Wallert Cinsiyet:   (X) Bay      ( ) Bayan Doğum Tarihi: 18.07.2000 Doktoru: Elizabeth Winstead Yapılan işlem: Dikiş alımı, pansuman, sargı. Geliş Tipi: ( ) Randevulu      (X) Randevusuz Kayıt oluşturan Doktor: Elizabeth Winstead  
    • Mothership
    • monradiss
      GENEL BİR LİSTE İLETECEK OLURSAM; 1- Envanter sistemi tamamen değişmeli, /itemver gibi rolü uzatan ve keyif kaçıran komutlar kalkmalı ve tüm bu tarz işlemler envanter üzerinden yapılmalı. Şuan ki sistemde I bastığımızda açılması/kapanması bile fazlasıyla laglı.   2- Boombox sadece dış mekanlarda kurulabilmeli ve o sistem de tamamıyla değişmeli. Öneri olarak da Boombox'da şarkı açmak için internetten X sitesine girmek yerine foruma mp3 dönüştürücü eklenebilir. Boombox dış mekanda kurulmalı dememin sebebi /isyeri menu üzerine "şarkı aç ya da ses sistemi" tarzı bir sekme ekleyip oradan direkt tüm mekanda müzik açabileceğimiz bir sistem getirilmeli.   3- Meslekler konusuna gelirsek bence şuan da sunucuda meslek yapan oyuncu sayısı eskiye göre çok azaldı, bu ekonominin bir nebze de olsa oturmasıyla ilişkilendirilebilir fakat bence mesleklerin fazla tek taraflı ve sıkıcı olmasından kaynaklı. V2 dönemimizde sunucuya fazlasıyla yeni oyuncu da geleceğini düşünürsek tüm meslekler baştan aşağı gözden geçirilmeli ve buglardan arındırılmalı diye düşünüyorum. Örneğin; Taşımacılık mesleğinde herkes kısa mesafeyi seçmek için elli kere tıra in bin yapıyor, ar-ge kısmında mesafeyi seçme paneli gelmeli diye bir konu görmüştüm yanılmıyorsam. Benim önerim ise şu; Evet, gideceğin rotayı tıra bindiğinde seçmelisin ama insanlar neden kısa mesafeye gidiyor diye de yönetim olarak bir düşünmek gerekebilir. Sunucuda aşırı bir fiyat dengesizliği var, kısa mesafe ortalama sekiz dakika sürüyor ve 800+ dolar kazandırıyordu en son ben yaptığımda. Uzak mesafeye gidiyorsun 15+ dakika ve 900-1000 dolar veriyor. Bu çok saçma, mesafe seçme paneli gelmeli ama bunun yanında daha detaylı bir sistem de olmalı. Şansa bağlı şekilde; Taşıdığın yük, gideceğin mesafe ve vereceği para bir panelde yazmalı. Örneğin bir tır saman taşıyorsa fiyatı daha düşük olabilir, diğer tır yanıcı madde götürüyor olarak gözükür ve daha yüksek miktarda fiyat alabilir. Bu sistem lojistik firmalarıyla da entegre edilebilir, çok detaylandırılabilecek bir sistem.   4- Daha önce zaten illegal meslek gelmeli tarzı bir konu yazmıştım, onun legal halini de yazdım ama şuan aklıma geldiği için V2 olmasa da V2.1 tarzı sürümlerde gelebilecek bir meslek önereceğim; Tırcılığın bir farklı hali olarak, Askeriye/Kolluk Kuvvetleri için taşımacılık yapabileceğimiz bir meslek gelebilir. Örneğin legal bir karakter yönetiyorsun ve seviyen 35+, bu mesleği yapmaya uygun görülebilirsin. Bunu sadece legal karakterlerin yapması için GOV tarafından belge alma rolleri yapılabilir, bir kaç dakikada hazır olan bir sistem olmaz. GOV'a başvuru iletilir, görüşülür ve GOV'da kişinin kimlik bilgilerini alıp PD/SD tarafıyla görüşür, kişinin bir sabıka kaydı var mı yok mu ona bakılır ve sonuç olumlu olursa GOV tarafından başvuru atan kişi tekrar çağrılır, belgesi verilir (Sistemsel) ve kişi artık o mesleği yapmaya hak kazanır. Askeriye için yüklü bir paraya, sürüşüne tamamen dikkat ederek şehir dışından bir kaç silah ya da kimyasal madde taşımacılığı yapar (daha da çeşitlendirilebilir, farazi olarak yazıyorum). Bence daha gerçekçi ve daha çok rol sağlanması için kişiler bunu 3-4 günde bir yapılabilmeli ve o mesleğe başladığı sırada o rotada kesinlikle bir polis ekibi devriye atıyor olmalı. PD ekipleri için sıkıcı görülebilir ama bu sistem gerçekten emek verilerek yapılırsa bir kişi o mesleğe başladığında PD'e bildirim gider ve operatör bir ekip yönlendirir. Bu olay hem illegal ekipler için, hem legal oyuncular için harika roller doğurabilir. Orada bir polisin devriye atması, bir İllegal birliğin o an taşınan yüke saldırı düzenleyip kamyonu kaçırması gibi roller doğurabilir. Biraz karmaşık ve farazi kelimelerle anlatsam da genel olarak önümüzdeki dönemde harika keyif katacak bir sistem olduğunu düşünüyorum.   5- Araç Handling sistemi; Sunucuda açıldığından beri herkesin dilinde olan bir araç hız dengesizliği bulunuyor. Bu dengesizliği ana sebebi bence sunucudaki araçların fiyatlandırılmasının çok saçma ve dengesiz olmalı ama Hangling'lerin de çok sağlıklı olduğu söylenemez. Örneğin; Memur araçları çok yavaş, sahada hız birimi olmadığı sürece neredeyse altında Elegy olan bir kişiyi yakalaması imkansıza yakın. İlk başladığımda galeriden 40.000 Dolara bir araç almıştım, Castigator olması gerek. Araç belki de sunucuda ki çoğu araçtan hızlı ama fiyatı ortada, bu çok saçma. Evet, ucuza da hızlı arabalar alınabilir ama bir kişi milyon dolar verip Zentorno sürüyor ve ben kırk bin dolarlık aracım ile o herifi geçebiliyorum. Kulağa bence çok saçma geliyor, memur ve ucuz araçların handling'lerine bir değişiklik getirilmeli.   6- İllegal sistemler için daha önce yazdım, o yüzden sadece direkt beklentilerimi yazacağım; Maske sistemi, araç ve ev soygunu sistemi (LÜTFEN DETAYLI OLSUN) onun dışında ben yönetim ekibindeyken PD tarafına rol paslamak için market, kuyumcu soyma rolleri yapardık bir kaç moderatör ve yetkili olarak. Bunu sistem ile destekleyip oyuncuların da yapmasını sağlayabiliriz. (Marketi soymaya başlarsın, PD'e bildirim gider ve senin beş dakika markette olman gerekir ya da kasayı patlatmak için bir minigame yapılabilir. Fakat en önemlisi bu soygunu sunucuda en az 10PD/SD aktifken başlatabilmeliyiz). Bu sistemlerin dışında; Silah eklentileri, yakın dövüş silahları ve uyuşturucular için detaylı fakat imkansız da olmayan bir CRAFT sistemi bekliyoruz. (Bir seviye bir birlik gidip büyük silahlar Craft atamamalı, örneğin bıçak vb. yakın dövüş aletleri ve Joint gibi basit uyuşturucular üretebilmeli. Üretememesi bile düşünülebilir, bir seviye birlik demek bir arkadaş grubuna eş değer sunucuda.)   7- Sunucuda aldığımız ürünlerin sistemsel olması, örneğin; Bir fastfood mekanı açtık, müşteri hamburger istedi. Bu hamburgeri ona sistemsel olarak da verebilmeliyim ve kişi o Hamburgeri envanterden ye dediği zaman sistemsel olarak kaynı doymalı gibi gibi. Uzun yıllardır rol ortamında olan herkes bilecektir ki oyuncular rolsel olarak olan şeylere para vermek istemez, bu bana saçma gelse de hak verebiliyorum. Örneğin bir kişi sunucunun başında uyuşturucu satma rolü yapıyor ama sistemsel olarak veremiyor, sadece rolde. Buna para veren kişi bulmak çok zor ama şuan sistemsel olarak erişebildiğimiz için sunucu da bağımlı karakter rolleri bile dönüyor. Bunun için V2 başlangıcında olmasa ile ilerideki her bir güncellemede bir kaç ürün sistemsel olarak eklenmeli diye düşünüyorum. (V2'de basit şeyler gelir, kola veya bira gibi temel şeyler. Sonraki her güncellemede daha detaylı minik şeyler de sistemsel olarak eklenebilir.)   8- Sunucuda ki herkesin çok büyük şeyler beklediği ama benim çok da takılmadığım bir sistem olan TELEFON sistemi. Bence baştan aşağı değişmeli ama gelecek sistemden çok da bir beklentim yok, SMS kısmı doğru çalışsa, Konum gönderme gibi özelliklere erişsek ve bir de Whatsapp gibi gruplar kurabileceğimiz bir uygulama entegre edilirse benim için çok yeterli, çok da üzerinde konuşmaya gerek yok gibi.     Son olarak zaten yazılan bir çok şeyin yapıldığını biliyorum, buraya yazsam dağlar kadar uzayacak bir liste var. Sadece tahmini olarak sunucunun Platformunun değişeceğini düşünüyorum, umarım da değişir çünkü Rage'de sistemler bir yere kadar ilerliyebiliyor. Eğer platform değişikliğine gidilirse yukarıda bahsettiğim sistemleri getirmek gerçekten zor olmayacaktır, o yüzden sizden ricamız lütfen ilk yaptığımız açılış gibi olmasın. Sunucuyu tam anlamıyla, her sistemde bir bug olmayacak şekilde açın. Elbette ki buglar olacaktır, fix atmamız gerekecek belki yüzlerce şey olacak ama en azından ana sistemler kullanılabilir seviyede açılış yapalım ki şuan bulunduğumuz oyuncu kaybetme konusuna tekrar gerilemeyelim. Benim listem, daha doğrusu ana isteklerim şimdilik bu kadar. Ve her zaman dediğimiz gibi her şey çok güzel olacak, inanıyoruz.
    • rheapendejo
      Numarası: 711130 Ad Soyad: Chiara Veslov Cinsiyet:   ( ) Bay      (X) Bayan Doğum Tarihi: 13.05.1993 Doktoru: Katya Zhukova, Elizabeth Winstead Yapılan işlem: Sırt ve Boyun zedelenmesi, jel tedavi Geliş Tipi: ( ) Randevulu      (X) Randevusuz Kayıt oluşturan Doktor: Elizabeth Winstead  
    • rheapendejo
      Numarası: 307789 Ad Soyad: Michael Diaz Cinsiyet:   (X) Bay      ( ) Bayan Doğum Tarihi: 27.02.2001 Doktoru: Elizabeth Winstead Yapılan işlem: İsabet alan mermi çıkartıldı, dikiş atıldı, pansuman akabinde serum takviyesi yapıldı. Geliş Tipi: ( ) Randevulu      (X) Randevusuz Kayıt oluşturan Doktor: Elizabeth Winstead  
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası