Jump to content

Önerilen İletiler

Oluşturuldu: (düzenlendi)

Öncelikle selamlar, ekran görüntüsü düzenlemeyi bilmeyenlere yönelik bir rehber oluşturmak istedim çünkü bu büyük bir eksik. Ekran görüntüsü düzenlemeyi bilenler için ise nasıl daha estetik ve göze hitap eden ekran görüntüleri elde edebileceğini elimden geldiğince detaylı şekilde açıklamaya çalışacağım. 

1) Ekran görüntüsü nasıl alınır?

Birinci ve en önemli konulardan birisi olan ekran görüntüsünün açısı, bir çok kişi için çok önemli olmasa da benim açımdan önemli bir husus ekran görüntüsünün açısı, karakterin uzaklığı, ortam ışıkları gibi dış faktörler elde edeceğimiz görüntünün kalitesi için büyük önem arz ediyor.

1.1) Açı
Hiçbir zaman karakteriniz ekranın ortasında olmasın, dış etkenlerde görüntülerinizde dikkat çekmeli bunlar yanan bir ateş olabilir, duvarda olan bir graffiti olabilir veya güneşin yansıması bile olabilir ama ekran görüntülerinizde kadrajın ortasında duran iki tane insan olmamasına dikkat edin.

Göze hitap etmeyen görüntüler; 

Spoiler

gz05ujh.jpg

Göze daha çok hitap eden karakterlerden çok dış etkenlerin baskınlık gösterdiği, güzel bir kolaj içeren görsele örnek:

Spoiler

cevd22n.jpg

1.2) Animasyon

Karakteriniz dümdüz dururken görüntü almaktan kaçının, en azından arka arkaya olacak ekran görüntülerinizde her karede aynı şekilde dümdüz durmasın. Karakteriniz ayakta olduğunda "Lean" animasyonunu kullanarak duvara yaslanabilirsiniz, "sitchair" animasyonu ile kaldırım taşlarına veya yarım duvarların üzerinde görüntüler alabilirsiniz fakat dümdüz duran pozlar almayın.

İki görüntü arasında olan fark bariz; 

Spoiler

srwykfz.jpg
cevd22n.jpg

1.3) Karakter Bakış Açısı

Her zaman üçüncü bakış açısı ile görüntü almak zorunda değilsiniz, birincil görüş açısını kullanmak görüntülerinize ekstra bir gerçeklik katarak daha güzel kareler elde etmenize olanak sağlayabilir.

Görüntülerde araç içerisinden bir kare almışım, yaptığım mesleği vurgulamak ve gerçekçiliği arttırmak adına birincil bakış açısı ile görüntü almışım.

Spoiler

gq138su.jpg

1.4) İnterior ve Araç 

Bir aracın içerisinde en iyi poz dışarıdan alından yarım görüntü yada birincil bakış açısından alından görüntüdür, interiorlarda ise kamerayı olabildiğince objelerin yerlerine koymaya çalışın daha doğal bir görüntü yakalamanızı sağlayacaktır tabii yukarda bahsettiğim ince detayları es geçmememiz gerekiyor.

Spoiler

10qjzil.jpg

1.5) Chatlog

Oyun içerisinde olan diyaloglarınızı görüntüleri düzenlerken konuyu açıklayabilmek için belirtmeniz gerekir, oyun içerisinde olan karakterler arası sohbeti /ssmod komutu ile ekran görüntüsü alarak görüntülerinize ekleyebilirsiniz. 

2) Ekran Görüntülerimi Nasıl Düzenlerim?

Bunun için elinizde bir görüntü düzenleme uygulaması olması gerekiyor, benim yıllardır kullandığım Adobe Photoshop CS6 2010 sürümü bu sürümün kullanımına elim alıştığı için bana daha rahat geliyor fakat siz diğer sürümleri de kullanabilirsiniz. Eklediğim görsellerdeki sürüm 2010 sürümü diğer sürümler ile farklılık gösterebilir ancak biraz kurcalarsanız bulabilirsiniz, başlıklar aynı yerleri ve kısa yolları biraz farklı sadece.

2.1) Uygulamaya görsel ekleme

Birinci adım olarak ilk başta aldığımız görüntüleri uygulamamıza aktarıyoruz, bunu istersek sol üstten dosya seçeneğinde bulunan "Aç" butonunu kullanabilirsiniz veya kısa yol olarak Ctrl+O kombinasyonu bile ekleyebilirsiniz. Bu sekmeyi açtıktan sonra oyun içerisinde ki aldığımız arka plan görüntülerini ve chatlogları seçip uygulamaya aktarıyoruz.

304ygep.png

2.2)  Yeni format oluşturma

Görselleri içeriye aktardıktan sonra yeni bir format belirleyip buna göre görsellerimizi bir kalıba sokmak için ikinci adımı atmış oluyoruz, burada genelde benim kullandığım format 800x600 veya 600x600 fakat sizin istediğiniz görüntü kalitesine göre bunları katlayarak çözünürlüğü yükseltebilirsiniz 1600x800 veya 1200x1200 gibi yükseltebilirsiniz. Fakat benim tavsiyem 800x600 formatında olmasıdır ekran görüntüsünde olan aşırı kalite bence hoş durmuyor göze hitap etmiyor bu sebepten ben ekran görüntülerimi genel olarak düşük kalite yapmayı tercih ediyorum.

31e1d1g.png

Buradan sonra bu ekrana yöneleceksiniz ve yeni bir sayfa açılacak.

s2kplmm.png

Ayarları benim ile aynı yapabilirsiniz.

2.3) Arka Plan ile Chatlogu Birleştirme

Bu aşama tamamen görsellerimizin birleşeceği ve sona yaklaşacağımız aşama, ilk önce seçtiğimiz arka plan görselini yeni açtığımız sayfaya atıyoruz. Seçme aracı ile istediğimiz kadarını seçebiliriz veya görselin sayfasında Ctrl+A yaparak tüm görseli seçip Ctrl+C yaparak yeni açtığımız sayfaya yapıştırıyoruz.

limn8pe.png

Daha sonra diğer seçtiğimiz chatlog olan ekran görüntüsünü de seçme aracı ile seçerek arka planın üzerine yapıştırıyoruz.

fbx1j0g.png

od7nm93.png

2.4) Görüntüde Olan Siyahlığı kaldırma

Seçme aracına tıklayıp, sağ alt taraftan katmanlar üzerinden chatlogun olduğu katmanı seçiyoruz arından arkası siyah olan chatloga sağ tıklıyoruz ve renk aralığı seçeneğini seçiyoruz.

8y3ljf1.png

Daha sonra renk aralığından gölgeleri seçiyoruz.

rsa7k1e.png

Gölgeleri seçip tamama tıklayıp "DEL" tuşu ile gölgeleri kaldırıyoruz.

2.5) Kontur Yapma

Katmanlar üzerinden chatlogun olduğu katmana sağ tıklayıp karıştırma seçeneklerini seçiyoruz, buradan kontur yapmazsak görüntümüzdeki yazılar okunmayacaktır.
nbhsohe.png

Buradan kontur seçeneğini seçiyoruz ve ayarı bir yapıyoruz, daha yüksek ayarlar çok kalın gözüküyor ve hoş durmuyor.

Bu seçenekten sonra ekran görüntümüz tamamlanmış ve hazır oluyor.

mmfdo4j.jpg

2.6) Ekran görüntüsünü Kaydetme

Bundan sonra geriye sadece kaydetmek kalıyor, kaydetmek için ise Ctrl+S kombinasyonu ile hızlıca kayıt yapabiliriz ama tercih etmeyenler için sol yukarıdan dosya seçeneğinden kaydet butonuna basabilir oradan da aynı panele gelebilirsiniz.

8zmj967.png

Burada tavsiye verebileceğim tek şey görüntülerinizi PNG yerine JPEG olarak kaydetmeniz daha güzel bir görüntü sağlayacaktır Ctrl+Shift+Alt+S yaparak Web üzerine kayıt edebilirsiniz ben bunu kullanıyorum orada olan ayarı da 7 olarak ayarlıyorum. Düşük kaliteli bir görüntü oluyor fakat benim için güzel duruyor, tercih size kalmış.

9euq8rr.png

Bu rehber ile topluluğa birkaç şey katabildiysem ne güzel benim için, CS6 için link isteyenler dm üzerinden bana ulaşabilir veya farklı bir sorusu olan yine aynı şekilde dm üzerinden bana ulaşabilir.

Okuyan ve zaman ayıran herkese teşekkürler.

tarihinde mithril tarafından düzenlendi
gönderildi

Faydalı bir rehber 

gönderildi

Güzel

gönderildi

Görselleri discorda değil de hizliresim'e vs. yüklesen daha iyi olabilir, faydalı.

• 1Ay Sonra...
gönderildi

Burayı kullanarak başardım, teşekkürler.

• 1Ay Sonra...
gönderildi

Oldukça faydalı bir rehber olmuş, ellerine sağlık...

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası