Jump to content

Amerikan Rolü Nasıl Yapılmaz?

Önerilen İletiler

gönderildi (düzenlendi)

braWo... Konuya son derece katılıyorum. Bir şeyi de belirtmek isterim; bazı psikopat insanlar yaptığı ilişki rollerinin kaydını alıyor ve arkadaşlarına yayıyor. Bunu yaparak büyük bir başarı elde ettiğini sanıyor, IC'de yaşanan özel şeyleri OOC'ye aktararak var olan rolü acımasızca baltalıyorlar. Bunu yapan kardeşlerimiz ne yazık ki düşük IQ'ya sahip oluyorlar... Bundan dolayı insanlar ilişki rollerini kısıyorlar ve IC özgürlüklerini tamamen yaşayamıyorlar.

tarihinde yozlasmis tarafından düzenlendi
gönderildi
yozlasmis, 4 saat önce yazdı:

braWo... Konuya son derece katılıyorum. Bir şeyi de belirtmek isterim; bazı psikopat insanlar yaptığı ilişki rollerinin kaydını alıyor ve arkadaşlarına yayıyor. Bunu yaparak büyük bir başarı elde ettiğini sanıyor, IC'de yaşanan özel şeyleri OOC'ye aktararak var olan rolü acımasızca baltalıyorlar. Bunu yapan kardeşlerimiz ne yazık ki düşük IQ'ya sahip oluyorlar... Bundan dolayı insanlar ilişki rollerini kısıyorlar ve IC özgürlüklerini tamamen yaşayamıyorlar.

IC ilişki rolünün videosunu alıp yaymak nedir ya... Sapıklığın boyutu bambaşka seviyeye ulaştı.

gönderildi

Eleştirdiğiniz elemanların bunları hiç umursamadığı ve metin2 pvp karakter yönetiyormuş gibi roleplay karakteri yönettiği gerçeği var. 
Küba'lı göçmen olup komünist rolü yapan veya komünist rus mafyası rolü yapan var holywood filmi gibi. Ermeni çayı ve Arnavut rakısı muhabbetlerine girmek bile istemiyorum. 
Peki ya yarışçı rolü yapanlara ne demeli? Şahsen ben ABD'de herhangi bir sokak yarışçısı topluluğunun şirketmiş gibi hareket ettiğini hiç görmedim. Özellikle X Racers Disco, X Racers Cafe, X Racers İnşaat gibi işletmeler kurduğunu görmedim. Tamirhane açsalar bile adı başka bir şey oluyor.

• Teşekkürler! 1
  • Haha 1
gönderildi

Bu gözler 11 yıllık rp hayatında ne Amerikan rolleri görmedi ki..

gönderildi

Her biri çok doğru, Nico Bellic gibi bir karakter bile bu kültürü kabul etmek zorunda kaldığını fark ediyor. Kendi kültürünü empoze etmeye çalışmıyor çünkü Amerika dediğimiz kıta çoğunluğu İngiltere, Avrupa, Meksika, Afrika, Hindistan, Japonya, Çin gibi kökenlerden oluşan ve karma bir kültüre sahiptir. Amerikalı diye bir tabir bile yoktur, Native America ırkı ise zaten keşfedilmeden önce de o kıtada yaşayan insanlara aittir. Şu an ülke karışık çorba gibi her ırk ve milletten insanların kültür karmaşası yaşadığı bir ülke haline gelmiştir.

Yardım severlik konusu Türkiye gibi müslüman ülkelerde çok sık görülse de özellikle Avrupa insanları bu konuda aşırı ketum ve güvensiz tavırlar sergilerler. Bu tutum Amerika kıtasına da sirayet etmiştir. Aç birini kolay kolay beslemez, vicdan yapmaz ancak kötü kalpli de olmazlar. Misafir kültürleri sanıldığının aksine gelişmemiştir, yardım kampanyalarına katılmazlar ve kanlarını bile bağışlarken çekingen olabilirler. Bu onları yabani yapmaz, kültürlerinin bir parçasıdır. Orta çağ Avrupa'sın da yaşadıkları tüm olumsuzlukların bir yansıması olarak gerçekten ketum ve güvensiz bir toplum olarak gelişmişlerdir.

Anti LGBT özellikle LA gibi popülasyonun çok çeşitli olduğu yerlerde aşırı kabul görmüş bir durum. Ne kadar sevilmese bile bunu kabul ederek rol yapmak zorundayız. Kişisel görüşlerinizin bu platformda bir önemi yok, burası sizin değil karakterlerinizin yaşadığı bir oyun sunucusu ve onların fikirleri sizin fikirlerinizden ayrı olmak zorundadır aksi halde rol yapıyor sayılmazsınız zaten. 

Bunun dışında dil kullanımına da özen göstermemiz gerekiyor, Türkçe Jargon'dan tamamen uzaklaşmalıyız. 

gönderildi
Krisyra, 1 saat önce yazdı:

Her biri çok doğru, Nico Bellic gibi bir karakter bile bu kültürü kabul etmek zorunda kaldığını fark ediyor. Kendi kültürünü empoze etmeye çalışmıyor çünkü Amerika dediğimiz kıta çoğunluğu İngiltere, Avrupa, Meksika, Afrika, Hindistan, Japonya, Çin gibi kökenlerden oluşan ve karma bir kültüre sahiptir. Amerikalı diye bir tabir bile yoktur, Native America ırkı ise zaten keşfedilmeden önce de o kıtada yaşayan insanlara aittir. Şu an ülke karışık çorba gibi her ırk ve milletten insanların kültür karmaşası yaşadığı bir ülke haline gelmiştir.

Yardım severlik konusu Türkiye gibi müslüman ülkelerde çok sık görülse de özellikle Avrupa insanları bu konuda aşırı ketum ve güvensiz tavırlar sergilerler. Bu tutum Amerika kıtasına da sirayet etmiştir. Aç birini kolay kolay beslemez, vicdan yapmaz ancak kötü kalpli de olmazlar. Misafir kültürleri sanıldığının aksine gelişmemiştir, yardım kampanyalarına katılmazlar ve kanlarını bile bağışlarken çekingen olabilirler. Bu onları yabani yapmaz, kültürlerinin bir parçasıdır. Orta çağ Avrupa'sın da yaşadıkları tüm olumsuzlukların bir yansıması olarak gerçekten ketum ve güvensiz bir toplum olarak gelişmişlerdir.

Anti LGBT özellikle LA gibi popülasyonun çok çeşitli olduğu yerlerde aşırı kabul görmüş bir durum. Ne kadar sevilmese bile bunu kabul ederek rol yapmak zorundayız. Kişisel görüşlerinizin bu platformda bir önemi yok, burası sizin değil karakterlerinizin yaşadığı bir oyun sunucusu ve onların fikirleri sizin fikirlerinizden ayrı olmak zorundadır aksi halde rol yapıyor sayılmazsınız zaten. 

Bunun dışında dil kullanımına da özen göstermemiz gerekiyor, Türkçe Jargon'dan tamamen uzaklaşmalıyız. 

Teşekkür ederim örnekleriniz için. Her birine tek tek katılıyorum. Umarım sunucu bir an önce şu Türk RP havasından kurtulur. Özellikle de illegal karakterler.

• 2 hafta sonra...
gönderildi

Sunucunun yarısı İtalyan homofobik rolü yapıyor. İnsanlara yaranacaksınız diye şu algıdan çıksanız mı? İtalyanlar hiçte homofobik falan değiller- en azından benim arkadaşlarım öyleydi- sadece sicilya taraflarında geri kafalı insanların yaşadığından bahsetmişlerdi.

Guest scylla
gönderildi

cidden haklısın herkesin görmesi lazım 

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • En Çok Katkı Verenler

1. fieL
      fieL
      1813
    2. Izanagi
      Izanagi
      1502
    3. Klawerus
      Klawerus
      1332
    4. Boreki
      Boreki
      1322
    5. Juvastheboss
      Juvastheboss
      1251
  • Konular

•  

• İletiler

• Marcus Miller
      Aldatıldık...
    • Huan
    • neintermite
    • neintermite
      Bilgilendirme; Bu birlikte gerçek hayatta yer alan Pagan's Motorsiklet Kulübü'nün Los Santos'ta hayali bir şubesini yansıtıyoruz. Bu birlik içerisinde ulusal şubeden / diğer kollardan herhangi bir destek almayan, Batı Yakası'ndaki sayılı şubelerden birisi olarak rol yapıyoruz. Bireysel olarak karakter gelişimine çok önem verdiğimiz için birliğe katılacakların sıfırdan genç bir karakterle IC yollarla katılmasını tavsiye ediyoruz. Birliğe katılacak her üyeden de bireysel olarak roller yapmalarını, karakterlerine özen göstermelerini istiyoruz, tamamen birliğe bağlı olmaktansa biraz daha bireysel rollere özen gösteriyoruz. Gün içerisinde aktifliğimiz belli bir sayıyı buluyor, yine toplu roller yapıyoruz fakat bireysel karakter gelişiminin önemli olduğunu tekrar vurgulamak lazım. Birliğe katılmak isteyenler buna göre katılım sağlamalı. OOC olarak katılım sağlamak isteyenler de forum üzerinden veya Discord üzerinden birlik yetkililerine ulaşabilir. Rol planınızı anlattığınızda eğer kafamıza yatarsa  birlik içerisinde gereken desteği veririz. Ayrıca birlik içerisinde çoğu şey rolde yönetiliyor, dışardan gelen bir karakterle şube başkanı da olabilirsiniz, rolsel olarak birlik yönetimini elinize alabilirsiniz. Rolde olanlara OOC karışılmıyor. Her türlü rolün önünü açıyoruz. Discord: cokuzgunumahbap / ayyaskero / rroswell      
    • neintermite
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası