Jump to content

Deputy Gangs I: Çetelerin Kökeni ve Chicano Moratoryumu

Önerilen İletiler

gönderildi
kenn, 7 dakika önce yazdı:

reelde yaşananları sanki oyunda da yaşanıyormuş gibi ilerletmek bence gayet normal fakat iş Deputy Gangs rolünü uygulamaya gelirse veya CRASH gibi bir LSPD rolünü uygulamaya gelirse çok zor. çünkü burada taş çatlasın 600 oyuncuyuz, John Doe karakteri bir işe kalkıştığında illa etiket oluyor, milyonlarca insanın yaşadığı şehirde birisinin karşılaştığı X bir memur olmuyor o; 600 kişinin oynadığı sunucuda 60 kişilik pdnin 1 üyesi oluyor ve çok net afişe. ek olarak 60 kişiden yola çıkarsak 10 tanesi bu role girişse bile bir hafta içinde kim oldukları tüm sunucu tarafından miimlenir. sayılar buna müsaade etmez mantığımca. ben oyun içerisinde Rampart istasyonunun geçmişini MRS geçmişi olarak yansıtıyorum, aynı şekilde Compton geçmişini de Davis için. PD tarafında şu an partnerimle yaptığım sohbetlerde bu Deputy Gangs olaylarını ve CRASH tarihinin rolünü yaptık. bundan yana tamamen destekliyorum ama bu kültürün üyesi olarak bir rol icra etmek bence şu an için gereksiz olur.

geçmişte kendi yönettiğim bir LSSD oluşumunda bunu üç kişiye denetleyerek yaptırmıştım, iyi gitse de bir yerden sonra çocuklar direkt miimlendi ve gizlilik kalmadı. bu sebeple kişi sayısı ve oyuna entegre etmek bizi mağlup ediyor. sonraki LSSD yönetimlerimde bu olayları yaşanıyor olarak kabul ettik, geçmişini ve şimdi ki halini fakat hiçbir zaman doğrudan bir oyuncuya tekrar Deputy Gangs rolü yaptırmadık veya yapmadık.

burada ne kadar yapılabilir, orası bilinmez.

yapılan roller ne derecede gizli tutuldu veya ne sıklıkta yapıldı bilemiyorum. elbette ki tecrübe her zaman benim için birdir. en azından daha önceden denenmiş ve bir şekilde yapılamamış veya çevresel etkenler el vermemiş. oluşumun henüz başlangıç aşamasında bu tarz rollere girilmesi elbette ki mantıksız olur. ancak ileride olur da biz böyle bir şeye girişeceğiz derlerse hayır diyeceğimi zannetmiyorum. bir karakter ile her gün veya sık sık yozlaşma rolleri gerçekleştirilirse elbette bir o kadar mimlenir. söylediğim gibi, bu roller gelişi güzel yapılmayacak kadar özen istiyor. bazı şeyler aslında tadında yapılmalı, böylelikle süreç de uzamış olur. her halükarda bu karakterlerin ifşa olması yüksek bir ihtimale sahip, zaten güvenli olsaydı günümüzde yoldan geçen üç beş deputy de bir kliğin üyesi olmuş olabilirdi. risk var ki bu adamlar şuanda azınlık. CRASH tarzı bir rol günümüzde zor değil imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum. 😄

illa bu tarz bir role girmek istenirse en azından üniforma altında değil de üniforma üzerinde yokken yapabileceklerini yapmak en mantıklısı olacak gibi. şantaj, azmettirme, zorlama vs, anonim kalınabilen bir telefon uygulamasından bile bir kişi hakkında yeterli şantaj deliline sahipsen ona istediklerini aslında yaptırabilirsin. 

gönderildi
gönderildi

yararlı içerik, (titizlikle yapıldığında) kötü polis damgası yemeden bu tip rollerin de gerçekleşebileceğini destekler nitelikte olmuş

gönderildi
gönderildi
SARAMPOL, 11 saat önce yazdı:

gayet güzel ve yararlı, sunucuda oynayan çoğu kitle Los Santos şehrinin bir LA lore'u olduğunu bilmiyor. LA bir çete şehiri, en lüks caddeler arasında geçen Hollywood bulvarında bile APX3 (Üstüne gidildi ve pek aktiflikleri kalmadı ama yine de canlılar) MS13 gibi birçok 13 seti bulunuyor. Aynı zamanda IRL'den örnek alıcaksak sunucudaki Vespucci yani Venice Beach'de de birçok crip seti, 13 seti bulunuyor. İnsanların buna göre rol yapması gerekiyor, LA bir suç şehri ve çok fazlasıyla çeteci var. Adım başı denk gelirsin.

Onun haricinde, 2024 LA baz alırsak sunucuda birçok oluşumun direkt kapatılması lazım, Küba kartelleri? Meksika Kartelleri (La eMe'den bahsetmiyorum) ve değişik birçok türevi karteller, direkt mafya rolü yapmalar. Bunların hiçbirisinin olmaması lazım. Tamamen IRL uygun olarak hareket edilmesi gerekiyor.

Ama sunucuda ne yazık ki, IRL'de olan bir sokak çetesi setini bile açamıyorsun? Neden böyle bir kural var anlamış değilim, ben Venice Beach'e Longo 13 açamıyorum mesela, sokağın ismi olan La Puerta 13 diye açarsam ancak izin veriliyor ve Longo13 rolü de yapamıyorum. Ne kadar saçma?

Neyse, yorum yok. Herkesin çarşısı pazar olsun. Rehberi yazan arkadaşın tekrar eline sağlık

haklı olduğun kısımlar var fakat isim konusunda yanlışsın. şöyle ki; Los Santos doğrudan L.A replikası olduğu için; L.A'de olanları L.S mantığına göre yansıtmak gerekir.  Eyalet olarak Kaliforniya yerine San Andreas adını baz alsak da yine de aynı şey. LSPD doğrudan bir LAPD, LSSD doğrudan bir LASD replikası. Gerçek hayatta ki isim yerine oyunun sunduğu isimleri kullanmak gerekir. Ayrıca RAGE:MP istemcisinin geçen sene yaptığı bir kural güncellemesi sebebiyle gerçek hayatta ki isimlerin kullanımı telif hakkı ihlaliyle RAGE platformunda yasaklandı. Şu an hiçbir sunucuda Ford Victoria modu göremezsin, hepsi Vapid Victor isminde ve Vapid logosuyla yapılmış modlar olur. Compton yerine Davis kullanıyoruz ve doğrudan Compton yaşantısını buna yansıtıyoruz, ismin oyuna uyarlanması onu farklı kılmaz.

gönderildi

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası