Jump to content

Vice Media Group & Weazel Media

Önerilen İletiler

gönderildi
  • Partner
gönderildi

Başarılar kardeşlik, rollerde görüşmek dileğiyle ✨

gönderildi
gönderildi
gönderildi
gönderildi
gönderildi
gönderildi
gönderildi

weazelnewslogo.png.2c27cb134c9e2b616fe20aefd03e6c3d.png.6884e40ca61b2e88c3870f5be76560f9.png

ANASAYFA       HABERLER       KÖŞE YAZILARI         REKLAM PAKETLERİ        VICE SOCIAL       BİZE KATILIN        DERGİLER & GAZETELER        KÜNYE  
resim_2024-09-01_133740858.png

Connor'ın köşe yazıları #2 Vücut Geliştirme ve Fitness Alanı  

04.09.2024

Connor Castello tarafından

Evet tekrardan ben, beni özlediğinizi düşünüyorum! Bildiğiniz üzere geçen yazımda sabah sporundan bahsetmiştim ve gördüğüm kadarıyla güzel ilgi topladı ve şimdi de bu işi biraz daha ilerletmeyi düşünüyorum. Artık yazılarımda sporun dallarını incelemeyi düşünüyorum bazı kısımlarda kendim yorumlar yaparken genel kısımlarda bilimsel konuşucam ama korkmayın asla sıkılmıyıccaksınız. Bugünde vücut geliştirme ve fitness alanında bir yazı hazırladım herkese iyi eğlenceler.

Vücut Geliştirme Nedir?  

Vücut geliştirme, genellikle kas kütlesini artırma ve estetik görünüm elde etme amacı güden bir spor dalıdır. Bu alanda çalışırken, bireyler genellikle ağırlık kaldırma, direnç antrenmanları ve özel diyet planları gibi tekniklerle kaslarını geliştirmeye odaklanır.Bu alanda başarılı olmak için, sıkı bir antrenman programı ve doğru beslenme gereklidir. Egzersizler genellikle belirli kas gruplarını hedefler ve yüksek yoğunluklu antrenmanlar içerir. Beslenme ise yüksek protein içeren, yeterli karbonhidrat ve sağlıklı yağlar içeren bir diyetle desteklenir. Bu yaklaşım, kasların büyümesini ve onarılmasını teşvik eder. 

Şimdi bu kadar bilimsellik yeter birazda kendimce yorumlar yapıcağım, vücut geliştirme benimde yaptığım bir spor dalıdır. Bence herkes vücudunnun güzel bir görünüşe sahip olmasını ister. Esnetik bir vücut duruşu, vücutta ki kas kütlesi artmasından dolayı vücudun şişmesi ve kaslı görünümü her insanın dikaktini çeker düşünsenize denize girerken ki o özgüveni kolları gere gere yürümek falan...

Black_Orange_Bold_Photography_Channel_Youtube_Banner.png.2c9fc0940d10f89b7830fa40e90ada1e.png  

Fitness Nedir?

Fitness genel sağlığı artırma ve fiziksel kapasiteyi geliştirme amacını güder. Fitness programları, kardiyovasküler sağlık, kuvvet, esneklik ve dayanıklılığı artırmayı hedefler. Egzersizler daha çeşitli olabilir: koşu, yüzme, bisiklet sürme, yoga ve fonksiyonel antrenmanlar gibi. Fitness, vücudu sadece estetik olarak değil, aynı zamanda fonksiyonel olarak da güçlendirmeyi amaçlar. Bu nedenle, fitness programları genellikle daha dengeli ve geniş bir egzersiz yelpazesine sahiptir. Aynı zamanda, kalp-damar sağlığını iyileştirmek, kilo kontrolünü sağlamak ve genel yaşam kalitesini artırmak için tasarlanmıştır. 

Evet, evet biliyorum yine çok bilimsel konuştum ama bilimsel olarak anlatmalıyım sonuçta bu yazıyı hiç bilmeyen insanlarda okuyor. Yukarıda da söylediğim gibi fitness biraz daha genel yani her spor dalına hitap etmekte gibi düşünebiliriz.

Düzenli ve Sağlıklı Beslenme  

Tabi ki bu spor dalından bahsederken, doğal olarak beslenmeden de bahsedicez. Tabi ki her spor dalı düzenli ve sağlıklı beslenme gerektiriyor ama bu spor dalı özellikle beslenmenin çok dikkat edilmesi gereken gerekli protein ve karbonhidaratın doğru oranda alınmasını gerektiriyor hadi gelin bilimsel yönden bakalım birde.Vücut geliştirme ve Fitness, kas kütlesini artırma ve vücut kompozisyonunu iyileştirme amacını güder. Bu hedefe ulaşmak için doğru beslenme şarttır. İşte vücut geliştirme ve Fitness da dikkate almanız gereken bazı temel beslenme prensipleri: Yüksek protein tüketimi, karbonhidratların önemi, yağlar ve hormonal dengeler, su tüketimi, dengeli beslenme, kardiyovasküler sağlık için beslenme, esneklik ve iyileşme için destek, enerji yönetimi.

Evet tekrardan bir yazımın daha sonuna geldim bu yazıları bu şekil devam ettirmeyi düşünüyorum gelecek yazımda sizlerden istenen bir dalı incelemek ve anlatmak isterim o yüzden tüm okurlarımı yorumlara bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.

Connor kaçar...

E

BİZE ULAŞIN.jpg   Vice Media Group ve Weazel News'ın büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmak isteyen değerli kullanıcılar; her türlü soru, istek, öneri, beklenti, şikayet ve taleplerinizi bize ulaştırabilirsiniz.

REKLAM ALANI

BU_ALANA_2.png.da593822d8621b479abeb42249c8a391.png
Baslksz-3.png.54fed6e85e6fb43d6676682e92b77dc9.pngBU_ALANA_1.png.d6f13a3cd8503306444978d53ab1c2ec.png

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
VICE MEDIA GROUP & WEAZEL NEWS
gönderildi

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası